Biciklijada u Petrinji – neizostavno događanje za sve ljubitelje pedaliranja

Turistička zajednica Grada Petrinje najavila je za subotu, 8. lipnja, sportsko-rekreativnu manifestaciju “Biciklijada u Petrinji”.

Manifestacija na Gradskom kupalištu nastala je u suradnji s tvrtkom Orlić Sport te pod pokroviteljstvom Grada Petrinje, a obuhvaća cjelodnevni program i čak dvije zanimljive rute za ljubitelje pedaliranja.

Za obitelji s djecom tu je takozvana Obiteljska ruta dužine 9,8 kilometara koja starta u 13 sati te od Gradskog kupališta kreće prema Zagrebačkoj i Gupčevoj ulici, preko Trga dr. Franje Tuđmana, gdje se nastavlja u Radićevoj i Ulici Otona Kučera, a zatim se kroz Ulicu Gromova, Sisačku i Gajevu ponovno vraća Gupčevom na Gradsko kupalište.

Druga ruta, poznatija kao Zelena ruta, zahtijeva ipak malo bolju kondiciju. Ukupne dužine 24 kilometara, također starta s Gradskog kupališta, ali u 14:30 sati te preko Zagrebačke i Gupčeve ulice, kreće preko Novog Selišta k odredištu u Nebojanu. Ondje je za sudionike pripremljen posjet adrenalinskom parku Capriccia centar, gdje ih očekuju brojna natjecanja poput povlačenja konopa, streličarstva i slično te bogata gastro ponuda za okrjepu. Nakon programa, biciklisti se vraćaju istom rutom nazad te se njihov povratak u Petrinju iščekuje u večernjim satima.

Također, za rekreativce iz okolice, organiziran je dolazak vlakom iz pravca Zagreba, koji s Glavnog kolodvora polazi u 9 sati te stiže u Sisak, odakle biciklisti kreću na vožnju lokalnom rutom LR3, odnosnom Obalama rijeke, ukupne dužine 15 kilometara. Uz organiziranu pratnju vozi se uz rijeku Kupu do sela Brest Pokupski, gdje je predviđen odmor i okrjepa na imanju Mlinski kamen te nastavak puta za Petrinju.

U 12 sati započinju prijave na Gradskom kupalištu, gdje sudionici dobivaju startne brojeve, a nakon cjelodnevnog programa, gostima je organiziran polazak za Sisak u 20:15, gdje ih čeka vlak za povratak u Zagreb.

Organizatori poručuju, da su za sve sudionike osigurani brojevi, pratnja, medicinska pomoć i servisna služba te da u koloni mogu sudjelovati isključivo biciklisti prijavljeni na startu. Također, apeliraju na nošenje biciklističke kacige, koja je obavezna za sve mlađe od 16 godina, dok djeca do 12 godina starosti mogu sudjelovati samo u pratnji roditelja.

Prijave i informacije dostupne su ovdje.

Događanja
Grad
Hrvatska
Petrinja
Sisačko-moslavačka županija