Bespovratna sredstva ostvarilo 35 tradicijskih i umjetničkih obrta

U prostorijama Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije u Sisku, župan Ivo Žinić potpisao je s vlasnici obrta ugovore o dodjeli sredstava ostvarenih kroz projekt “Tradicijski i umjetnički obrti za 2019. godinu”. Primatelji sredstava potpore, osim što spadaju u ciljnu grupaciju zanimanja, imaju sjedište u Sisačko-moslavačkoj županiji te svoju djelatnost obavljaju na njezinom području.

Na poziv, koji je objavljen 15. ožujka, zaprimljeno je sveukupno 36 prijava, od kojih je odobreno njih 35 sukladno kriterijima kategorije tradicijskih obrta, a u te je svrhe osigurano gotovo 300 tisuća kuna. Sredstva su namijenjena za kupovinu opreme, poboljšanje uvjeta poslovanja te same djelatnosti.

– Godišnje oko 10 milijuna kuna plasiramo za razvoj gospodarstva, a ovo je samo jedna od 13 aktualnih mjera koje Županija provodi u tom segmentu. To su ljudi koji samostalno stvaraju određene proizvode, nije im lako, ali uz ove potpore i njihovo zalaganje uspješno su prebrodili najteže trenutke. Vjerujem da je to dobar poticaj i nešto što će im omogućiti nastavak djelovanja te da će ovim sredstvima moći ostvariti ono što žele, rekao je župan Žinić.

Gospodarstvo
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija