Banova Jaruga dobiva novi dječji vrtić

IMG_7903

U MO Banova Jaruga održan je radni sastanak s ciljem podizanja razine kvalitete života stanovnika tog Mjesnog odbora. Na njemu je o aktualnim temama s predsjednicom Lidijom Balaško te predstavnicima sportskih i kulturno-umjetničkih udruga razgovarao gradonačelnik Kutine Zlatko Babić u pratnji gradskih čelnika.

Prva tema ticala se gorućeg pitanja komunalne infrastrukture, odnosno priključka na vodovod koji ima kapacitet od 175 kućanstava, a na koji je priključeno nešto manje od njih 40. Uzrok manjeg broja priključaka, mještani pripisuju poskupljenju kojem podliježu stanovnici s druge strane županijske ceste jer radovi obuhvaćaju horizontalno bušenje ispod prometnice. Gradonačelnik je istaknuo da se poduzetim radovima u narednom razdoblju očekuje priključak i ostalih kućanstava, a mještane je upoznao i s nastavkom izgradnje vodovodne mreže u sklopu EU projekta “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina”.

Sastanak se dotaknuo i uspješno završene energetske obnove na banovljanskoj osnovnoj školi u koju je uloženo 2.1 milijun kuna, međutim tema koja je izazvala oduševljenje bila je vezana za rekonstrukciju Društvenog doma s dogradnjom dječjeg vrtića. Naime, Grad Kutina prošao je na natječaju unutar programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. kojim je ostvario pravo na 7.4 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava. Ovo je najveće dosadašnje ulaganje u Mjesni odbor Banova Jaruga, ukupne vrijednosti 9.2 milijuna kuna, od kojih 1.8 milijuna dolazi iz vlastitih prihoda Grada Kutine. Ovim bi se stvorili uvjeti za primanje 20-tak mališana različitih skupina na 10-satni boravak, a Osnovnoj bi se školi, gdje se sada nalazi spomenuti vrtić, ujedno otvorila mogućnost rada u jednoj smjeni.

– Podizanjem kvalitete predškolskog odgoja i obrazovanja dugoročno će pozitivno utjecati na razvoj kompetencija i sposobnosti kod djece s ovog područja, njihove socijalne i druge vještine te daljnji rast i razvoj, a što će dugoročno pozitivno djelovati na razvoj lokalne zajednice i društva općenito, zaključio je gradonačelnik Babić.

Grad
Hrvatska
Kutina
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija