Auto škole započinju s radom

S obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju i danas ćemo donijeti dvije nove odluke koje se odnose na daljnja popuštanja u specifičnim djelatnostima, najavio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović

Luka Stanzl/PIXSELL

Proces donošenja odluka i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezanih za početak sljedeće faze relaksacije protuepidemijskih mjera ide u skladu s planovima, istaknuo je na današnjoj konferenciji za medije ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

– S obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju i danas ćemo donijeti dvije nove odluke koje se odnose na daljnja popuštanja u specifičnim djelatnostima, najavio je.

Prvom se omogućava rad Auto škola za koje je Hrvatski zavod za javno zdravstvo pripremio posebne preporuke te će one biti objavljene tijekom dana.

Nadalje, izvan snage se stavlja odluka o postupanju i primjeni karantene i izolacije za vozače teretnih vozila međunarodnog transporta za vrijeme proglašene epidemije. Njima će Hrvatski zavod za javno zdravstvo, također izraditi posebne preporuke kojih bi se vozači kamioni trebali pridržavati, rekao je Božinović.