Aukcijom slika za popovačku bolnicu prikupljeno preko 130 tisuća kuna

Na četvrtoj u nizu donatorskoj aukciji slika koja je proteklog vikenda održana u organizaciji Neuropsihijatrijske bolnice Popovača i Popovačke udruge likovnih stvaralaca “Moslavački štrk”, prikupljeno je sveukupno 130 700 kuna. Na aukciji je prodano svih 40 ponuđenih slika nastalih na ovogodišnjoj likovnoj koloniji PULS-a koja je u rujnu održana uz geslo “Oboji svoj život pozitivno”.

Sredstva prikupljena prodajom ovih umjetničkih djela namijenjena su opremanju Poliklinike za fizikalnu terapiju Neuropsihijatrijske bolnice “dr. Ivan Barbot”.

– Ponovno smo zajedno u još jednoj humanoj ljudskoj priči. Svoj obol u realizaciji naše želje da opremimo Polikliniku za fizikalnu terapiju dali su brojni dragi ljudi, likovni umjetnici iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, njih 90 sa 107 likovnih radova, koji su nam širokogrudno podarili jedan dan svog života stvarajući s namjerom da pomognu bolesnicima. Tako i mi kao pojedinci možemo promijeniti sudbinu drugih ljudi i naša dobrota se može vidjeti, poručila je u svom obraćanju ravnateljica bolnice Marina Kovač.

Okupljenima se obratila i predsjednica PULS-a Moslavački štrk Marija Pukec Žigić:

– Svi sudionici Donatorske aukcije slika bili su iznimno aktivni i pokazali jednu veliku plemenitost i ljubav u ovim blagdanskim danima. Iskreno smo im zahvalni na tome.

Među brojnim uzvanicima događanju je nazočio i gradonačelnik Josip Mišković, a program su svojim nastupom uveličali članovi Veterani FA SKUD “Ivan Goran Kovačić” iz Zagreba te gitarist Goran Žigić.