Ante Živković ponovno izabran za predsjednika Udruge roditelja poginulih branitelja

Image00008

Udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije organizirala je tradicionalno druženje svojih članova povodom nedavnog blagdana Uskrsa.

Uvriježeno okupljanje u Hotelu Panonija u Sisku poslužilo je i kao prilika za održavanje Izvještajno-izborne skupštine, na kojoj je Udruga potvrdila novi mandat dosadašnjem predsjedniku Anti Živkoviću. Udruga trenutno broji svega dvjestotinjak članova, koji dosljedno provode temeljnu aktivnost – posjet stratištima i grobljima širom županije gdje odaju počast palim braniteljima. Također, godišnje organiziraju i posjete Marijanskim svetištima, a ovoga će puta obići Ludbreg.

Blagdanskom druženju i Skupštini, nazočio je i zamjenik župana sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak. Naime, Sisačko-moslavačka županija kontinuirano pomaže udrugama koje su proizašle iz Domovinskog rata u provedbi njihovih aktivnosti i programa sa željom da se očuvaju sve tekovine Domovinskog rata – ponajprije, uspomene na poginule i nestale branitelje, a potom i pomoć braniteljima, njihovim obiteljima i onima koji podržavaju njihov rad. Osim očuvanja temeljnih vrijednosti, Županija na taj način doprinosi i razvoju civilnoga društva.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija
Sisak