Andrija Nikolić: S 5:1 obranom otupili smo igru Bjelorusa

I u drugom nastupu na Europskom prvenstvu rukometaši Hrvatske bili su uspješni. S 31:23 svladana je Bjelorusija, a svoje viđenje utakmice donosi gost komentator 044Portala, trener HRK Gorice Andrija Nikolić.

Još je jedna utakmica iza nas i još dva boda na našem kontu. Hrvatska je protiv Bjelorusije odigrala fantastičnu utakmicu i teško mi je uopće istaknut koji segment igre je bio bolji. Od samog početka su Kauboji nametnuli svoj ritam i s 5:1 obranom potpuno otupili igru Bjelorusa. Ponovo je briljirao Domagoj Duvnjak koji je s nekoliko pogodaka i maestralnim reakcijama u obrani držao konce igre.
Napad je bio raznovrsna, discipliniran i Bjelorusi nikako nisu uspijevali naći rješenja za naše igrače. Pokušali su to napraviti promjenom sustava igre u obrani, međutim ni to nije donijelo pomaka u njihovoj igri.

Uz ovakvu želju i pristup Hrvatskih igrača i uz ovakve navijače Hrvatska može daleko dogurati na ovom prvenstvu. Prvi cilj je ispunjen, prolazimo u drugi krug kao prvi u skupini i prenosimo maksimalna dva boda. Ostalo je još odigrati i posljednju utakmicu protiv reprezentacije Srbije.

To su utakmice posebnog naboja i vjerujem da će pristup i želja biti jednaki kao i protiv Bjelorusa. S obzirom na to da utakmica nema rezultatski značaj, idealna je situacija za odmoriti glavne igrače i dati priliku onima koji su do sad manje igrali. U svakom slučaju vjerujem da pobjeda neće doći u pitanje i da će Kauboji krenuti prema Beču s maksimalnim učinkom.