Andrija Nikolić: Apsolvirali smo prvu utakmicu, na redu je Bjelorusija

Kao sto smo i očekivali, Kauboji su uspješno apsolvirali prvu utakmicu u grupi, i uz veliku podršku naših navijača, pobijedili reprezentaciju Crne Gore rezultatom 27-21.

Iako igra Hrvatske kroz prvo poluvrijeme nije oduševljavala, svima je bilo jasno da je samo pitanje trenutka kad će se utakmica prelomiti u našu korist. Da li zbog te početne “nervoze” otvaranja turnira ili jednostavno što su i sami igrači svjesni odnosa snaga protivnika, u mislima već na Bjelorusiji, ili možda čak na utakmicama Španjolske i Njemačke (protivnici u drugom krugu). Ponekad se izbornici zbog manjka vremena od starta pripremaju za najtežeg protivnika vjerujući da će utakmice poput naše sinoćnje pobijediti i bez posebne pripreme. Već početkom drugog poluvremena Kauboji su pokazali da nam ovaj put neće trošiti živce i da u samom finišu utakmice neće biti nikakve neizvjesnosti.

U momčadskom sportu uvijek je teško isticati pojedince, no u ovom slučaju trebamo istaknuti Domagoja Duvnjaka, koji je igrom u obrani potpuno ukrotio igru vanjskih igrača Crne Gore. Još jednom da se ogradim, svi su igrači pridonijeli tome uključujući i vratara Šegu, no pozicija koju Dule igra na prednjem centru je specifična i zahtijeva puno razumijevanja igre i kretanja. Rezultat toga je 8 primljenih pogodaka u drugom poluvremenu.

Naravno, kao sto i sami igrači ističu, na dobru obranu se uvijek vežu “laki” golovi iz tranzicije. Razigrala se tada Hrvatska i u napadu i s puno kretanja puno lakše dolazila do pozicije za šut. Nezaustavljivi su bili Cindrić (7 golova), te pivotmeni Marić(4) i Šipić(3).

Sljedeću utakmicu Kauboji igraju u subotu protiv Bjelorusije koja je zasigurno nas najteži protivnik u grupi. Radi se o jednom spoju starijih i iskusnijih igrača i mladih, potentnih, koji svoju kvalitetu pokazuju kroz najviši rang natjecanja, Ligu prvaka. Među te mlade osobito valja istaknuti dva igrača, pivotmena Karaleka i lijevog vanjskog Kulesha. Obojica su jedni od glavnih igrača Kielcea, kojeg trenira Talent Dušebajev. Od starijih su tu Pukhouski iz Zaporožja te Nikulenkau i Shylovich koji su do prošle godine igrali za Brest Meshkov.

Dodatna prednost im je sto već dugi niz godina igraju zajedno i iz osobnog iskustva znam da su karakterni igrači i da će uvijek dati svoj maksimum na terenu. Unatoč svemu vjerujemo da će se naši igrači i stručni stožer dobro pripremiti i upisati još jednu pobjedu!