Prijam u Sisku

Alžirsko parlamentarno izaslanstvo posjetilo sjedište Sisačko-moslavačke županije

Nakon prijama kod dožupana alžirsko izaslanstvo posjetilo je sisačku džamiju i Islamski kulturni centar
smz_image_2023-05-25_19-21-07-680

Zamjenik župana Mihael Jurić primio je alžirsko parlamentarno izaslanstvo kojeg je predvodio predsjednik Odbora za vanjske poslove, suradnju i iseljeništvo Nacionalne narodne skupštine Alžira NJ. E. Salim Merah.

Posjet Sisačko-moslavačkoj županiji organiziran je od strane Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora, a u sklopu petodnevnog posjeta Hrvatskoj. Zamjenik župana Mihael Jurić zaželio im je dobrodošlicu i zahvalio što su za posjet izabrali grad Sisak, sjedište Sisačko-moslavačke županije.

– Drago nam je da vas možemo upoznati s našom lijepom županijom, okruženjem u kojem živimo i mnogim lijepim stvarima kojima se ponosimo. Nažalost, krajem 2020. godine pogodio nas je katastrofalni potres koji je uzrokovao velike štete. Županija je danas veliko gradilište i susrećemo se s mnogim izazovima u obnovi. I ovim putem iskazujemo veliku zahvalu prijateljskim državama i mnogim donatorima koji su pomogli kada nam je bilo najteže, rekao je uz ostalo zamjenik Jurić te naglasio kako su u županiji posebno ponosni na vrlo kvalitetan suživot sa sugrađanima bošnjačke nacionalne manjine.

Nakon prijama alžirsko izaslanstvo posjetilo je sisačku džamiju i Islamski kulturni centar. Prije odlaska u Zagreb, vođeni direktoricom TZ SMŽ Ivanom Plavec i ravnateljem Kulturno-povijesnog centra SMŽ Ivicom Valentom, alžirski gosti razgledali su grad Sisak.

Događanja
Sisačko-moslavačka županija
Sisak