Pčelarska udruga Metvica obilježila 50 godišnjicu rada

Na Pčelarskom balu dodijeljena su priznanja i plakete za veliki doprinos Udruzi te kvalitetu meda

Pčelarska udruga Metvica iz Novske, Pčelarskim je balom proslavila 50 godina rada. Za pola stoljeća kvalitete i uloženog truda, na svečanosti u Hrvatskom domu u Brestači dodijeljena su priznanja i plakete počasnim članovima Anti Idžojtiću, Stjepanu Rukavini, Josipu Javoriću, Valentinu Vrbancu, Nikoli Mačkoviću, Antunu Juriću te Slavku Sajku i Josipu Grgošiću, dvojcu koji je ujedno osnovao spomenutu Udrugu.

Plaketa i monografija Udruge uručene su dugogodišnjem predsjedniku Zdenku Jakubeku te sadašnjem predsjedniku Damiru Bukviću, a ovom su prigodom dodijeljena i priznanja za kvalitetu meda. Tako je Zahvalnicu dobila Danijela Števinović, brončanu plaketu za cvjetni med Brankica Orlić, Eva Đurić, Ivan Martić i Josip Pavlović, srebro za med od amorfe Damir Bukvić i Dubravko Dodigović, dok je zlatno priznanje za amorfu dodijeljeno pčelaru Slavku Ličaninu.

Zlato za medljikovac dobio je Damir Bukvić, srebro je pripalo Brankici Orlić i Dubravku Kujundžiću, a bronca Danijeli Števinović i Ivanu Mariću. Za med od lipe Damiru Bukviću uručeno je srebro, zlato za bagremov med Danijeli Števinović, Goranu Filipoviću i Slavku Ličaninu.

Zlatno priznanje za kvalitetu kestenovog meda uručeno je Goranu Filipoviću i Milutinu Komljenu, koji je ujedno proglašen i “Šampionom za kvalitetu meda 2019”, srebrno Dubravku Dodigoviću i Slavku Ličaninu te brončano Danijeli Števinović i Dubravku Kujundžiću.

Zahvalnice su dodijeljene i svima koji su u proteklom razdoblju podupirali rad pčelara, a uz obljetnicu rada tiskana je monografija autora Duška Kličeka “50 godina rada Pčelarske udruge “Metvica” Novska”. Naposljetku, tijekom Lukova u Novskoj održat će se 2. Dani meda i Medena zona.

Događanja
Grad
Hrvatska
Novska
Sisačko-moslavačka županija