U Knjižnici i čitaonici Popovača otvorena izložba “Plesni titraji srca”

Izložbu autorski potpisuju članovi Popovačke udruge likovnih stvaralaca Moslavački štrk
plseni-titraji-v

U prostoru Knjižnice i čitaonice Popovača do kraja ožujka otvorena je likovna izložba “Plesni titraji srca” Popovačke udruge likovnih stvaralaca Moslavački štrk.

U povodu Dana žena Moslavački štrk tradicionalno organizira likovnu izložbu posvećenu ženama diljem svijeta u znak zahvalnosti za sve čime oplemenjuju naše živote kako bi svijet bio bolje mjesto za sve. Izloženo je 28 likovnih radova u tehnici akvarela, akrila, ulja na platnu i pastela koji projiciraju život obilježen ljubavlju žene.

Brojne posjetitelje pozdravila je ravnateljica Ivana Vlašić, a izložbu “Plesni titraji srca” otvorio je zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić, zahvalivši Knjižnici na kulturnim aktivnostima i Moslavačkom štrku na bogatom i raznovrsnom radu tijekom 10 godina.

Likovnim radovima inspiriranim ljubavlju i snagom žene, kojima su poželjeli svim ženama da im je svaki dan ispunjen ljubavlju, poštovanjem i pažnjom, autori su Dajana Budovac, Danijela Makoš Repaja, Marija Milošević, Josipa benac, Zlata Benčec, Hajrudim Osmanagić, Dobra Vein, Valerija Jelčić, Branka Vrbanić, Jadranka del ponte, Jelena Srednoselec, Marijana Marušić, Gordana Maksimović i Marija Pukec Žigić.

Program otvorenja 65. izložbe popovačkih slikara glazbeno je oplemenio Goran Žigić izvedbama na gitari, a bio je upotpunjen i darivanjem slika dvjema posjetiteljicama te domaćinu, Knjižnici i čitaonici Popovača, dok su sve prisutne žene dobile slatke poklončiće. Otvorenju su uz brojne građane i autorice, nazočili dogradonačelnik Grada Popovače Lovro Miklaužić kao i predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec.

Događanja
Grad
Hrvatska
Popovača
Sisačko-moslavačka županija