KUTINA: POS zgrada na Trgu dr. Franje Tuđmana u funkciji početkom svibnja

Od ukupno 27 stanova, njih 15 namijenjeno je za mlade obitelji, a 12 stanova za hrvatske ratne vojne invalide koji još nisu riješili svoje stambeno pitanje
DSC_2419

Župan Ivan Celjak, s gradonačelnikom Kutine Zlatkom Babićem, državnim tajnikom u Ministarstvu branitelja Špirom Janovićem te predsjednikom Udruge HVIDR-a grada Kutina Damirom Badanjkom, obišao je izgradnju višenamjenske POS-ove zgrade na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini. Zgrada je u visokom je stupnju realizacije, a od ukupno 27 stanova, njih 15 namijenjeno je za mlade obitelji, a 12 stanova za hrvatske ratne vojne invalide koji još nisu riješili svoje stambeno pitanje.

Izgradnja ovakvih zgrada ima veliki značaj za grad Kutinu i njezine mlade obitelji koje će tako moći kupiti stan po puno povoljnijim uvjetima od tržišnih. Osim toga, ovaj projekt je od velikog značaja i za branitelje, odnosno hrvatske ratne vojne invalide koji će, temeljem Zakona o hrvatskim braniteljima, moći riješiti svoje stambeno pitanje.

– Mlade obitelji ostat će živjeti i raditi na području grada Kutine i Sisačko-moslavačke županije ako imaju riješeno stambeno pitanje i dobar posao. U ovoj zgradi će zajedno živjeti mlade osobe koje su budućnost naše Domovine i hrvatski vojni ratni invalidi koju su osigurali našu Domovinu, izjavio je ovom prigodom župan Celjak.

Sisačko-moslavačka županija

Jedan od važnijih projekata na području grada Kutine je Dom za starije i nemoćne osobe koji realizira Sisačko-moslavačka županija.

– Sisačko-moslavačka županija financira izvođenje građevinskih radova, a zgradu Doma opremit ćemo s Gradom. Upravo na projektima koji se ovdje provode vidimo koliko je važna suradnja Grada Kutine, Sisačko-moslavačke županije i Vlade Republike Hrvatske jer zajedno možemo učiniti više, bolje i kvalitetnije za sve stanovnike, zaključio je župan Celjak.

Osim stambene, zgrada će imati i društvenu te poslovnu namjenu, jer će se u sklopu novoizgrađenog objekta nalaziti velika multimedijalna dvorana s pratećim sadržajima i poslovni prostori. Ukupna vrijednost investicije iznosi oko 5,4 milijuna eura, od čega je APN osigurao dvije trećine sredstava, dok jednu trećinu sredstava troškova izgradnje snosi Grad Kutina.

Zadovoljstvo realizacijom ovoga projekta izrazio je i gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić:

Sisačko-moslavačka županija

– Izuzetno smo zadovoljni što se gradnja privodi kraju, a očekujemo da će zgrada biti u funkciji početkom svibnja 2023. godine. Drago mi je da ćemo realizacijom ovoga projekta zbrinuti sve naše branitelje, HRVI, na području grada Kutine, mlade obitelji te što će naš grad dobiti jedan sasvim novi sadržaj.

– Pravo je zadovoljstvo svjedočiti jednoj ovakvoj uspješnoj i dobroj priči. Imamo objekt koji se gradi brzo, kvalitetno i koji ima više funkcija. Tako će biti riješeno stambeno pitanje svih hrvatskih ratnih vojnih invalida na ovome području, dodao je državni tajnik Ministarstva branitelja Špiro Janović.

APN je tijekom 2007. godine u gradu Kutini, prema programu POS, već izgradio dvije građevine s ukupno 32 stana te je ovo treća građevina u sklopu programa POS u Kutini koja se ovog puta gradi u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja. Od početka provedbe POS-a, u Sisačko-moslavačkoj županiji do sada je izgrađeno ukupno 112 stanova u sklopu pet građevina i to 68 stanova u Sisku, 12 u Popovači te već spomenuta 32 stana u Kutini.

Događanja
Grad
Hrvatska
Kutina
Sisačko-moslavačka županija