Sveti Nikola darivao malene pacijente sisačkog odjela pedijatrije

Uz poklone uputio im je mnogo dobrih želja, a ponajviše brzo ozdravljenje i povratak svojim kućama
IMG_6205

Sveti Nikola dočekao je jutros mališane ispred pedijatrijske ambulante Opće bolnice “dr. Ivo Pedišić”.

Sveti Nikola rado se odazvao pozivu Sisačko-moslavačke županije te nakon što su ih dočekali u zgradi koju privremeno dijele sa zdravstvenim djelatnicima, župan Ivan Celjak poveo ga je u bolnicu na odjel pedijatrije gdje su podijelili poklone malim herojima. Uz njih su bili i djelatnici bolnice koji marljivo i danonoćno skrbe o djeci, dok im je sveti Nikola, uz poklone, uputio mnogo dobrih želja, a ponajviše brzo ozdravljenje i povratak svojim kućama.

Sisačko-moslavačka županija jedinstven je primjer u Hrvatskoj jer se u Sisku u istoj zgradi nalazi privremeno sjedište županijske uprave i zdravstvene ambulante. Naime, nakon razornog potresa koji je krajem 2020. godine pogodio ovo područje, Županija je na čelu sa županom Ivanom Celjakom poduzela sve radnje i u vrlo kratkom vremenu sve zdravstvene ambulante iz kontejnera premjestila u sigurne, čvrste i stabilne objekte.

Županija u okviru nadležnosti, među prioritetima ima brigu o djeci i zadovoljenje potreba djece, te definitivno potvrđuje da je prijatelj djece, poručio je Celjak.

Događanja
Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija
Sisak