Gimnastički klub Petrinja useljava u sportsku dvoranu Pigik

U protivnom bi klub krajem mjeseca ostao bez prostora za rad
DSC_1584-1536×1024Grad Petrinja

U prostoru gradske uprave danas je održano potpisivanje ugovora između Grada Petrinje i Sportske udruge Pigik. Ovim ugovorom Sportska udruga Pigik Gradu daje na korištenje sportsku dvoranu Pigik s vanjskim teniskim terenima na razdoblje od šest mjeseci bez naknade.

Gradonačelnica Komes ovom je prilikom zahvalila predstavniku Sportske udruge Pigik Davoru Impriću što su prepoznali značaj sporta kao i potrebu za sportskim objektima koja postoji u gradu. Pojasnila je kako predmetnu dvoranu Grad daje na korištenje Gimnastičkom klubu Petrinja, jednom od najtrofejnijih klubova u Gradu te je ovom prilikom ujedno potpisan i ugovor između Grada Petrinje i Gimnastičkog kluba Petrinja o korištenju dvorane.

Davor Imprić kazao je kako je bio nemalo iznenađen brojem članova Gimnastičkog kluba te naglasio kako je ovaj čin njihove sportske udruge jedan mali doprinos za boljitak sporta i općenito života u gradu.

Gordana Žugaj, predsjednica Gimnastičkog kluba, zahvalila je Gradu Petrinji na angažmanu i pomoći jer bi u protivnom s krajem mjeseca klub ostao bez prostora za rad, a kako je istaknula njihova opcija nije bila da se gase s obzirom na to da se radi o 260 djece koji treniraju u klubu.

Gradonačelnica je ovom prilikom još jedanput zahvalila i Hrvatskom gimnastičkom savezu i Hrvatskom olimpijskom odboru koji su omogućili besplatno korištenje šatora u kojem su gimnastičari djelovali u razdoblju nakon potresa do danas te istaknula kako je potrebno iznaći dugoročno rješenje za petrinjske gimnastičare.

Grad
Hrvatska
Petrinja
Sisačko-moslavačka županija
Sport