Ansambl Lado u Petrinji održao koncert “Odjeci vremena”

Svoju 73. obljetnicu djelovanja odlučili su, uz potporu Ministarstva kulture i medija, obilježiti i koncertom u Petrinji
IMG-69a9ea45560fc17531a4442beab29677-V

U sportskoj dvorani OŠ Mate Lovraka u Petrinji, Ansambl Lado održao je svoj svečani plesni koncert pod nazivom “Odjeci vremena”.

Publika je tako mogla uživati u vrhunskoj izvedbi i interpretaciji plesne, glazbene i odjevne baštine hrvatskog sela. Kako je pojasnio umjetnički voditelj Krunoslav Šokac Slavonske kraljice, Kastavski zvončari, Jurjevski ophodi sjeverozapadne Hrvatske, Krčki tanci, bećarac, ojkanje, klapska pjesma, šokačko kolo te bednjanski govor sadržaj je ovog koncerta koji je zapakiran u jedno malo drukčije ruho.

Ravnateljica Ansambla Ileana Jurin Bakotić kazala je kako Ansambl svoje godišnjice obilježava upravo u studenom, a 73. obljetnicu djelovanja odlučili su, uz potporu Ministarstva kulture i medija, obilježiti i koncertom u Petrinji.

– Publika je mogla večeras vidjeti zaista jedinstveni program kojeg je pripremio naš umjetnički voditelj Krunoslav Šokac, ali i potpuno drukčiji koncept u kojem je sudjelovao i redatelj Bobo Jelčić, ali ono što možda neće moći u potpunosti vidjeti, s obzirom na to da je program bio predviđen za kazališne prostore, dakle rasvjetu i oblikovanje svjetla koju je napravio naš vanjski suradnik australsko-malezijski dizajner svjetla Govin Ruben, naglasila je Jurin Bakotić.

Gradonačelnica Komes pojasnila je kako je ponuda za koncert stigla prije više od godinu dana kada u gradu nisu imali uvjete za održavanje ovakvog koncerta te još jedanput naglasila koliko je nova sportska dvorana važna za život grada.

– Jedna prekrasna gesta Ansambla Lado i uz potporu Ministarstva kulture i medija te ostalih sponzora, kojima se ovom prilikom zahvaljujem. Veliki prekrasan koncert, dar Petrinjcima i gostima koji su večeras s nama. Ova puna dvorana dokaz je da Petrinja njeguje kulturu, da ju je prije njegovala, da je njeguje i svakako da će je njegovati i ubuduće, zaključila je gradonačelnica.

Događanja
Grad
Hrvatska
Petrinja
Sisačko-moslavačka županija