U Majuru obilježen Dan sjećanja na žrtve iz Domovinskog rata

Općina Majur je 15. studenoga proglasila Danom sjećanja na žrtve iz Domovinskog rata s područja općine Majur, jer je tog dana 1991. godine ubijeno 20 osoba
DSC_0092

Prigodnim programom jučer je obilježen Dan sjećanja na žrtve iz Domovinskog rata s područja općine Majur.

Općina Majur je 15. studenoga proglasila Danom sjećanja na žrtve iz Domovinskog rata s područja općine Majur, jer je tog dana 1991. godine ubijeno 20 osoba, 5 u Sublju i 15 u Kostrićima. Tada su u svojim domovima ubijeni najmlađa žrtva iz Domovinskog rata u Sisačko-moslavačkoj županiji, Tomislav Jurić, star dvije godine, kao i najstariji ubijeni stanovnik Kostrića, Petar Bašić (93).

Ova je tužna obljetnica obilježena odavanjem počasti kod spomen-obilježja u Majuru i Stublju, kod spomen-obilježja „Golubice“ u Kostrićima i spomen-obilježja koje je u istom mjestu podignula Općina Majur. Svetu misu je u spomen-kapeli Gospe žalosne od Kostrića služio fra Stjepan Jambrošić.

Ovoj je komemoraciji nazočio predsjednik RH Zoran Milanović, izaslanik predsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja državni tajnik Špiro Janović te zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora.

Događanja
Hrvatska
Majur
Općina
Sisačko-moslavačka županija