KORAK PREMA ZDRAVLJU: Na ruralnom području Sisačko-moslavačke županije projekt bolje zdravstvene zaštite

Riječ je o projektu koji će omogućiti bolju dostupnost fizikalne terapije, kao i prijevoz do ambulanti i bolnica za najugroženije stanovništvo ruralnog područja, starije od 65 godina
IMG-298cbe6e7b8ca0aff0b5ed6b5a599ab1-V

Lokalni čelnici u Sisačko-moslavačkoj županiji u Majuru su potpisali sporazum o zajedničkom financiranju projekta „Korak prema zdravlju“ s ciljem osiguranja bolje zdravstvene zaštite na ruralnom području te županije.

Riječ je o projektu koji će omogućiti bolju dostupnost fizikalne terapije, kao i prijevoz do ambulanti i bolnica za najugroženije stanovništvo ruralnog područja, starije od 65 godina.

Centar fizikalne terapije počeo je kao lokalni projekt općine Majur, a sada se kao županijski projekt nastavlja širiti na područje Pounja, odnosno Hrvatske Kostajnice, Donjih Kukuruzara, Sunje, Hrvatske Dubice i Dvora.

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak sporazum je potpisao s predstavnicima partnera iz Hrvatske Kostajnice te općina – Majur, Donji Kukuruzari, Sunja, Hrvatska Dubica i Dvor. Više od 25 posto stanovnika županije ubraja se u kategoriju budućih korisnika ovakvih projekata, istaknuo je Celjak.

Većini njih do sada je fizikalna terapija bila nedostupna, a teško su im bile dostupne i druge zdravstvene usluge. Sada će usluge centra u Majuru, koji će se dodatno opremiti, moći koristiti pacijenti s cijelog pounjskog područja. Županija će ove godine centar pomoći s dodatnih 150.000 kuna.

Načelnica Majura Klementina Karanović kaže kako je usluge fizikalne terapije dosad koristilo oko 200 osoba, a sada se očekuje dvadesetak korisnika svakog dana. Kako bi koristili terapiju, oni sada više neće morati putovati u udaljeni Sisak. Osim toga, u majurskom je centru zaposleno i troje fizioterapeuta.

 

 

Hrvatska
Majur
Općina
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija