POPOVAČA: Otvoren javni poziv za dodjelu poticaja za kupnju ili izgradnju prve nekretnine

Donosimo detalje
popovačaNikola Čutuk/PIXSELL

Grad Popovača raspisao je javni poziv za dodjelu poticaja za kupnju ili izgradnju prve nekretnine za stanovanje na svom području u 2021. godini s ciljem pomoći pri rješavanju stambenog pitanja mlađe populacije.

Grad tako 30.000 kuna poticaja odobrava korisnicima (bračni, izvanbračni drugovi, samci, samohrani roditelji) koji nisu stariji od 45 godina te su od 01. siječnja do 31. prosinca tekuće godine kupili ili izgradili nekretninu za stanovanje.

Provjeru uvjeta javnog poziva utvrđuje Povjerenstvo za dodjelu poticaja koje predlaže gradonačelniku donošenje odluke o dodjeli poticaja korisniku koji zadovoljava sve tražene uvjete, a korisnik i Grad nastavno sklapaju ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava uz koji korisnik prilaže instrument osiguranja – bjanko zadužnicu u korist Grada Popovače u vrijednosti dodijeljenog poticaja, ovjerenu kod javnog bilježnika.

Zahtjevi s pripadajućom dokumentacijom podnose se do 27. prosinca, u zatvorenoj omotnici na adresu Trg grofova Erdödyja 5, 44317 Popovača s naznakom “Prijava na javni poziv za dodjelu poticaja za kupnju ili izgradnju prve nekretnine za stanovanje na području Grada Popovače u 2021. godini”.

Tekst javnog poziva možete pronaći OVDJE, kao i PRIJAVNI OBRAZAC te potrebne izjave: IZJAVU O IZVANBRAČNOJ ZAJEDNICI, IZJAVU O PRVOJ I JEDINOJ NEKRETNINI, IZJAVU O PRVOJ I JEDINOJ NEKRETNINI BRAČNOG/IZVANBRAČNOG DRUGA, IZJAVU O NEPOSTOJANJU SRODSTVA i IZJAVU O PRIVOLI.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Popovača
Sisačko-moslavačka županija