Edukacije za izradu videoigara koje rezultiraju visokom stopom zapošljavanja idu dalje – izabrani polaznici 6. generacije

Program učenja izrade videoigara provodi se i dalje u poduzetničkom inkubatoru PISMO u Novskoj uz podršku Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, ponovno je privukao velik broj prijavljenih iz cijele Hrvatske
PISMO1 (2)

Program učenja izrade videoigara provodi se i dalje u poduzetničkom inkubatoru PISMO u Novskoj uz podršku Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, ponovno je privukao velik broj prijavljenih iz cijele Hrvatske. Najboljih 40 kandidata izabranih na testiranju u dva programa edukacije Unity i Blender od idućeg tjedna počinju s učenjem. U ovoj 6. generaciji, polaznici edukacije primat će minimalnu hrvatsku plaću i putne troškove svih šest mjeseci koliko im traje nastava.

Poduzetnički inkubator PISMO u Novskoj specijaliziran je za gaming industriju i već nekoliko godina otvara mogućnost mladima da nauče raditi nešto novo, dok uče oni zarađuju, a po završetku edukacije imaju posao. Prijavljeni kandidati pisanim i usmenim putem su testirani, kako bi najbolji među njima dobili priliku učiti i zarađivati. Testiranju u inkubatoru PISMO pristupilo je oko 150 kandidata koji se na šest mjeseci žele posvetiti učenju kako proizvesti videoigre. Program nije lak i iz generacije u generaciju je sve zahtjevniji, jer se i tržište, ali i tehnologija mijenjaju.

Najviše se educiranih osoba po završetku zaposli u IT sektoru, dok oni nezaposleni prije edukacije vrlo lako pronađu posao jer se radi o jako traženim zanimanjima.

-Moram istaknuti da je u Novskoj zahvaljujući ovome programu otvoreno više od 50 tvrtki iz gaming sektora. Gotovo iz svake generacije njih 13 odluči se na ovaj način samozaposliti!- rekao je Mario Čelan direktor RA SIMORA-e i idejni začetnik inkubatora PISMO.

Ovaj program u Novsku i Sisačko-moslavačku županiju doveo je mlade kandidate iz cijele Hrvatske. Među njima je i Ana Perišin iz Cavtata koja kaže da je odlučila prijeći gotovo 500 km kako bi se bavila poslom iz svojih snova.

-Već dugo želim raditi na videoigrama, a inkubator PISMO mi to može omogućiti!- rekla je Ana.

Šestu generaciju u dva programa vodit će dosadašnji mentori i predavači Dominik Cvetkovski (Unity) i Zvonimir Mikšić (Blender). Iz PISMA poručuju da na listi čekanja postoji 400 imena i da se kandidati mogu već sada prijaviti i početi pripremati jer za šest mjeseci počinje nova grupa edukacija.

Grad
Hrvatska
Novska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija