Petrinja dobila više od 3 milijuna kuna za rekonstrukciju četiri traktorska puta

Ugovor je financiran iz mjera Programa ruralnog razvoja
petrinja ugovori poljoprivredaGrad Petrinja

U prostorijama Udruženja obrtnika Sisak održano je potpisivanje i svečano uručenje ugovora financiranih iz mjera Programa ruralnog razvoja.

Ugovore je korisnicima uručio Tugomir Majdak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, a jedan od potpisnika bio je Grad Petrinja. Naime, ovim mu je ugovorom odobren iznos potpore u vrijednosti 3.285.778 kuna za projekt “Rekonstrukcija četiri traktorska puta u šumsku cestu u gospodarskoj jedinici ‘Petrinjske šume'”. U sklopu navedenog projekta u rekonstrukciju će ići nerazvrstane ceste na spoju Petrinja – Cepeliš – Hrastovica.

– Moramo napraviti nadgradnju svega onoga što smo propustili u zadnjih 25 godina kao Sisačko-moslavačka županija koja je, znamo, jedna od najnerazvijenijih u Republici Hrvatskoj. S ovakvim koracima koja su izvanproračunska sredstva dajemo jedan iskorak. Znamo da su naši proračuni nikakvi i da su sami sebi svrha, međutim projekti koji se financiraju europskim novcima su nam velika nadgradnja i svi se moramo organizirati i što više ih koristiti, poručio je gradonačelnik Dumbović.

Agro
Grad
Hrvatska
Petrinja
Sisačko-moslavačka županija