ROMAN ROSAVEC, načelnik Stožera: U razdoblju pred nama trebamo biti krajnje odgovorni i socijalno osjetljivi

Načelnik županijskog stožera civilne zaštite, zamjenik župana Roman Rosavec, neposredno nakon održane sjednice Stožera, održao je konferenciju za medije ispred sisačkog Hotela Panonija.
Image00007Sisačko-moslavačka županija

Načelnik stožera Roman Rosavec, uz kojeg su bili i predstavnici policije, bolnice i Zavoda za javno zdravstvo, priopćio je novinarima kako je na 33. sjednici stožera analizirano stanje s COVIDOM-19 na području naše županije i raspravili preporuke sa sjednice nacionalnog stožera.

-Na području županije imamo, na žalost, svakodnevno novooboljele osobe, ali olakotna je okolnost da je riječ uglavnom o mlađim osobama te da se zna kako su se i gdje zarazile.
Pred nama je razdoblje jeseni, počinje nastava- rekao je Rosavec, dodajući kako u Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu i sport razrađuju i definiraju odluke na koji način će se škola organizirati.

-Preporuke nacionalnog povjerenstva nastojat ćemo provesti u djelo kako bismo maksimalno zaštitili naše učenike- poručio je.

Rosavec je rekao i kako je županijski stožer donio određene odluke za razdoblje pred nama, one će biti poslane na usuglašavanje nacionalnom stožeru i za nekih tjedan dana imat ćemo definirane odluke za Sisačko-moslavačku županiju.

-Nadam se da je pred nama razdoblje kad ćemo postati krajnje odgovorni, da ćemo shvatiti nužnost nošenja zaštitne opreme i pravilno je primjenjivati. Prvenstveno govorim o zaštitnim maskama koje trebaju prekrivati i usta i nos, a ne da je samo pro forme stavimo, da će se poštivati mjere socijalne distance, da će se vršiti dezinfekcija ruku i da će se socijalna osjetljivost među našim sugrađanima podići na što viši nivo, kako bismo se što manje zarazili COVIDOM-19- poručio je javnosti načelnik Stožera civilne zaštite i zamjenik župana Roman Rosavec.

Hrvatska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija