Otvoreno novo dječje igralište u Kutinskoj Slatini

Igralište, vrijedno 500 tisuća kuna, sastoji se od platforme za igru koja uključuje mreže za penjanje, tobogane, lijane i slično, ljuljački, klackalica, trampolina i žičare ˝zip line˝
Grad Kutina

U Kutinskoj Slatini dovršeno je novo dječje igralište. Projektom se nastoji doprinijeti razvoju opće društvene infrastrukture, odnosno infrastrukture vezane za sport i rekreaciju djece, a sastoji se od platforme za igru koja uključuje mreže za penjanje, tobogane, lijane i slično, ljuljački, klackalica, trampolina i žičare ˝zip line˝. Vrijednost projekta je 500 tisuća kuna, dijelom financiranih sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i Republike Hrvatske.

– Na samom igralištu omogućili smo sigurnu igru, prostor za rekreaciju i druženje najmlađim stanovnicima Kutinske Slatine, kao i okolice. Želimo unaprijediti kvalitetu života najmlađima, omogućiti dodatni sadržaj u naselju te potaknuti mlade na ostanak, odnosno dolazak u naša naselja. Djeca su svakodnevno na igralištu, na zraku, kvalitetnije provode svoje dane te je zaista to svrha projekta, poručio je tijekom obilaska gradonačelnik Zlatko Babić.

– Dječje igralište postalo je ključna točka druženja sugrađana te mu se posebno vesele djeca. Ovim projektom Kutina je pokazala volju za ulaganjem i razvitkom prigradskih naselja poput naše Kutinske Slatine i na tome im hvala, nadodao je predsjednik Mjesnog odbora Kutinska Slatina Ivica Smola.

Događanja
Grad
Hrvatska
Kutina
Sisačko-moslavačka županija