BEZ EKSPONENCIJALNOG RASTA: U Hrvatskoj 30 novozaraženih

Od toga po 12 novooboljelih u Gradu Zagrebu i Osječko-baranjskoj županiji, po dvoje u Dubrovačko-neretvanskoj i Zagrebačkoj te po jedno u Istarskoj i Brodsko-posavskoj županiji

U Hrvatskoj je od jučer zabilježeno 30 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od toga po 12 novooboljelih u Gradu Zagrebu i Osječko-baranjskoj županiji, po dvoje u Dubrovačko-neretvanskoj i Zagrebačkoj te po jedno u Istarskoj i Brodsko-posavskoj županiji, potvrdio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Tako je ukupan broj oboljelih od koronavirusa porastao na 2 366, dok je hospitalizirano 16 osoba, sedam više nego jučer. Preminulih nema. Nepromijenjen je broj ozdravljenih, što znači da je u zemlji i nadalje 2 142 oporavka.

Broj novooboljelih raste, ali ne raste eksponencijalno, poručio je iz Splita ministar zdravstva Vili Beroš. S epidemiološkog aspekta značajna je činjenica da u jednom objektu imamo 10 oboljelih jer, tvrdi, nije svejedno je li 10 oboljelih vezanih za jedno mjesto ili je 10 oboljelih u različitim gradovima.

Poručio je da je pojava novooboljelih u skladu s očekivanjima s obzirom na to da je virus još uvijek prisutan. Dodao je da sve zdravstvene ustanove moraju imati pripremljene kapacitete jer smo se otvorili turizmu i jer se mogu pojaviti nova žarišta.

– Svjedočimo tome da imamo određeni broj novooboljelih u zadnjih nekoliko dana, međutim, bez obzira na to treba reći da smo po broju aktivnih slučajeva sa Slovenijom na začelju Europe, rekao je.

Naša epidemiološka situacija je i dalje dobra, ali to ne znači da se možemo opuštati jer je oprez i dalje potreban, tvrdi ministar.

Aktualno
Hrvatska