FOTO: Obilježen Dan Sisačko-moslavačke županije

Moram izraziti zadovoljstvo onime što smo učinili u protekloj godini. Vjerujem da je to dobar putokaz i želim zahvaliti svima koji su doprinijeli da možemo očekivati kvalitetniju budućnost, poručio je župan Žinić.

Uz bogat program i mnogo optimizma svečano je obilježen Dan Sisačko-moslavačke županije. Iako je za svoj rođendan županija odabrala godišnjicu rođenja velikih učitelja hrvatskog naroda – braće Stjepana i Antuna Radića, ove je godine, zbog blagdana Tijelova, on održan dan prije.

U sklopu programa odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima kod središnjeg križa na sisačkom groblju Viktorovac, kao i kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana. Također, u rodnom selu Radića, Desnom Trebarjevu, položeni su vijenci i zapaljene svijeće ovim velikanima hrvatske povijesti.

Također, u Kulturnom centru braće Radić otvorena je izložba “Antun i Stjepan Radić, sinovi Trebarjeva”. Ta je čast pripala izaslaniku predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjedniku Vlade i ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću, a događanju je nazočila i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, saborska zastupnica Željka Josić.

Nastavno je u župnoj crkvi Svetog Martina Biskupa u Martinskoj Vesi održano prigodno euharistijsko slavlje koje je predvodio sisački biskup Vlado Košić, a tome je uslijedila svečana sjednica Županijske skupštine u Spomen domu braće Radić u Desnom Trebarjevu.

– Moram izraziti zadovoljstvo onime što smo učinili u protekloj godini. Mnogo je toga napravljeno, zahvaljujući i nama, ali i velikoj pomoći hrvatske Vlade, svim ministrima i našem premijeru što su nam pomagali u pripremanju naših projekata. Ukupna sredstva koja su ili će biti utrošena se kreću blizu tri milijarde. Vjerujem da je to dobar putokaz i želim zahvaliti svima koji su doprinijeli da možemo očekivati kvalitetniju budućnost, rekao je župan Žinić.

Tom su prigodom dodijeljene nagrade i priznanja Sisačko-moslavačke županije za aktualnu godinu. Nagrade za doprinos ugledu i promidžbi županije primili su Matija Sloup, KUD “Repušnica” i Karmen Valenta, dok su nagrade za iznimna postignuća primili Odjel za infektivne bolesti Opće bolnice “dr. Ivo Pedišić” te Matt Darko Sertić, vlasnik tvrtke Applied Ceramics. Naposljetku, nagradu za životno djelo pripala je uglednom sportskom djelatniku Nikoli Perkoviću.

FOTO: Sisačko-moslavačka županija

Događanja
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija