Kutinskim udrugama predstavljen KIND, projekt izgradnje Industrijsko-logističke zone

Cilj projekta KIND, kako je objasnio gradonačelnik Zlatko Babić, privlačenje je investitora i pokretanje gospodarske obnove grada
Grad Kutina

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić održao je sastanak s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kao i onima koje brinu o starijima, nemoćnima, socijalno ugroženima te ostalim ranjivim skupinama. Tom im je prilikom predstavio KIND – Kutina Industrial Logistic Zone, strateški projekt opremanja i izgradnje Industrijsko-logističke zone s ciljem privlačenja investitora i pokretanje gospodarske obnove grada.

– Naše poslovne zone se polako pune te me raduje kako sposobni i poduzetni sve više ostvaruju svoje poduzetničke pothvate te pridonose našem gradu. Želja nam je realizirati velike projekte, osigurati jednosmjenski rad u našim osnovnim školama, povećati zdravstveni standard u gradu, osigurati bolje uvjete života za naše umirovljenike, mladima osigurati uvjete kako bi ostali u našem gradu, živjeli i osnivali obitelj, poručio je Babić.

Zadovoljstvo predstavljenim projektom nisu krili ni predstavnici udruga.

– Mi podupiremo plan i program jer jedino dovođenjem ključnih investitora koji će zapošljavati i ulagati u naš grad, mi možemo uz prateće aktivnosti i života uz nova ulaganja, nove projekte, nove proizvodne pogone pospješiti boljitak grada kako za starije, tako i za budućnost naših mladih, rekao je predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskom rata Damir Badanjak, a riječi podrške uputio je i predsjednik Udruge umirovljenika Grada Kutine Josip Prajner:

– Drago mi je da se radi na osposobljavanju gospodarstva i pokretanju istoga. Nekada je Kutina bila jedan od centara industrije te se nadam kako ćemo u što ranijem periodu dobiti sredstva za ključne projekte, projekte poput staračkog doma za koji svi mi umirovljenici već godina se zalažemo.

Događanja
Grad
Hrvatska
Kutina
Sisačko-moslavačka županija