Krunoslav Capak: Epidemiološka situacija u Republici Hrvatskoj jako dobra

Novih 8 oboljenja koronavirusom dijagnosticirano je u posljednja 24 sata - po tri iz Požeško-slavonske županije i Grada Zagreba te dva iz Brodsko-posavske županije, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite
Daniel Kasap/PIXSELL

Novih 8 oboljenja koronavirusom dijagnosticirano je u posljednja 24 sata – po tri iz Požeško-slavonske županije i Grada Zagreba te dva iz Brodsko-posavske županije. To čini broj ukupno zaraženih osoba COVIDOM-19 u Republici Hrvatskoj 2 221,izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite. U međuvremenu je obavljeno 50 340 testiranja, njih 1 603 od jučer.

Hospitaliziranih je četvero manje, dakle 146 osoba je na bolničkom liječenju, a njih 7 na mehaničkoj ventilaciji. Također, danas nema preminulih te se njihov broj zadržao na 94.

– Ukupan broj ozdravljenih je 1 850, što je 16 novoozdravljenih u 24 sata. Otpušteno je 711 pacijenata iz bolnice, a doma je ozdravilo 1 139 osoba, rekla je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević.

– Epidemiološka situacija u Republici Hrvatskoj je jako dobra. Broj oboljelih se zadržava na jednoznamenkastoj brojci, a što se tiče broja umrlih, on je u odnosu na broj stanovnika jedan od najnižih u Europi i svijetu. S tom situacijom trebamo biti zadovoljni, nadodao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak te poručio kako i nadalje pomno prate razvoj situacije, kao i da trenutno nema indicija da bi se trebalo razmatrati pooštravanje mjera.

Aktualno
Hrvatska