Zlatko Babić: Dječji vrtić je među prioritetima Grada Kutine

U tijeku je adaptacija prostora za dodatnu jasličku skupinu u OŠ Vladimira Vidrića, a uskoro se planira započeti izgradnja novog vrtića u Ulici Silvija Strahimira Kranjčevića

U tijeku je adaptacija prostora u Osnovnoj školi Vladimira Vidrića u Kutini, kojom bi se, po dovršetku radova, stvorili uvjeti za dodatnu jasličku skupinu. Nova odgojna skupina trebala bi započeti s radom 1. travnja, a kakvo je stanje na terenu, provjerio je i gradonačelnik Zlatko Babić.

– Kako bi omogućili smještaj u jaslicama za naše najmlađe sugrađane, u Osnovnoj školi Vidrić je u tijeku adaptacija prostora za čiju realizaciju smo izdvojili oko 300 000 kuna iz proračuna. Još 50 000 kuna izdvojit ćemo za opremanje prostora, poručio je.

Adaptacija je nastavak napora započetih prošle godine kada je spomenutoj školi pokrenuta jaslička skupina Vrapčići, dok je početkom veljače predstavljen projekt izgradnje i opremanja Dječjeg vrtića Kutina. U međuvremenu je ishođena građevinska dozvola za novi vrtić koji je predviđen u Ulici Silvija Strahimira Kranjčevića. Novi će se objekt prostirati na 1 235 kvadratnih metara, a njime će se osigurati prostor za osam skupina i sveukupno 138 vrtićaraca te višenamjenski prostori poput dvorane, spremišta, distribucijska kuhinja i slično. Vrijednost same investicije procjenjuje se na 22,5 milijuna kuna.

– Dječji vrtić je među prioritetima Grada Kutine te se nadamo prijaviti za sufinanciranje istoga od strane EU ili Republike Hrvatske dok bi dio sredstava bio iz proračuna Grada Kutine. Nadamo se čim prije započeti s realizacijom projekta kako bi naši najmlađi sugrađani dobili svoj prostor za igru i učenje a roditelji mogli bezbrižno obavljati svoje poslovne zadatke, rekao je gradonačelnik Babić.

Grad
Hrvatska
Kutina
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija