Popovača se okreće razvoju ruralnog i kulturnog turizma

Gradska Turistička zajednica organizirala je seminar na temu "Osmišljavanje turističkog proizvoda u ruralnom i kulturnom turizmu u Popovači"

Turistička zajednica Grada Popovače u suradnji s Klubom članova selo – Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj održala je seminar na temu “Osmišljavanje turističkog proizvoda u ruralnom i kulturnom turizmu u Popovači”. Okupljene je pozdravila predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Dijana Katica, a potom su predavači polaznike upoznali s temama poput uloge tradicije u kreiranju ponude, kako napraviti dobru turističku vinsku priču, posluživanja hrane i komunikacije s gostima i slično.

– Odaziv na seminar bio je odličan, a obuhvatio je vinare iz popovačkih vinarija – Belajec, Miklaužić, Florijanović i Trdenić, kao i vinare amatere iz Udruge vinogradara i voćara Škrlet. Pozivu Turističke zajednice Grada Popovače odazvali su se i mnogi OPG-ovci,a prisutni su bili i članovi ostalih udruga s područja Grada, djelatnici Gradske uprave, Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje i Knjižnice i čitaonice Popovača, poručili su organizatori.

Seminaru je nazočio i gradonačelnik Josip Mišković, koji je tom prigodom istaknuo kako Grad, Turistička zajednica, udruge i gospodarstvenici imaju turističkih interesa i potencijala te ih treba početi iskorištavati. Uz prirodne ljepote i imovinu, Mišković je apostrofirao na tradiciju te vinogradarstvo i vinarstvo:

– Klijeti i vinograd statusni su simboli većine ljudi koji žive u ovom kraju, a sada smo došli do te faze da te klijeti koje smo gradili za svoje potrebe i za potrebe obitelji možemo iskoristiti kao preduvjet za turističku ponudu. Vrijeme za to sada je idealno budući da se naveliko priča o kontinentalnom turizmu i njegovu razvoju, a neki krajevi lijepe naše to su već iskoristili, zaključio je Mišković.
.

Događanja
Grad
Hrvatska
Popovača
Sisačko-moslavačka županija