25. ožujka u upotrebi prigodni žig protiv pandemije koronavirusa

Hrvatsko društvo olimpijske filatelije i memorabilije iz Zagreba od svog osnutka 1993. na filatelistički način promiče sportske uspjehe hrvatskih sportašica i sportaša na olimpijskim igrama te olimpizam u Hrvatskoj.

Međutim, u sadašnjoj iznimno teškoj situaciji kad se cijeli svijet bori protiv pandemije koju je izazvao koronavirus, kad su obustavljena sva sportska, kulturna i druga javna okupljana, privremeno ukinuta nastava u hrvatskom obrazovnom ustavu i uvedene razne restriktivne mjere, HDOFM se na filatelistički način pridružio u borbi protiv te opake bolesti. Naime, HDOFM je inicirao uporabu prigodnog poštanskog žiga prema idejnom rješenju tajnika Stjepana Zdenka Brezarića koji će biti korišten 25. ožujka u zagrebačkoj pošti u Jurišićevoj 13. Time HDOFM i na filatelistički način doprinosi učinkovitoj borbi protiv pandemije koronavirusa te svjedoči kako je ujedinjena i solidarna Hrvatska odvažno stala u zaštitu svih svojih građana i doprinijela zaustavljanju/pobjedi pandemije i na svjetskoj razini.

– U uvjerenju da će se uskoro pronaći odgovarajući lijek protiv koronavirusa i brzo prevladati zdravstvene, gospodarsko-društvene i sve ine poteškoće te ponovo povratiti normalan život kako u Republici Hrvatskoj tako i u cijelom svijetu, prigodni žig će biti svjedok vremena u kojem su uloženi svjetski napori da se suzbije pandemija koronavirusa- kažu u Hrvatskom društvu olimpijske filatelije i memorabilije.