2,7 kilometara dodatnih cesta na području Grada Popovače

popovaca_ceste00008

U protekle tri godine obnovljeno je više od 150 km županijskih i lokalnih cesta na području Sisačko-moslavačke županije. Ovo je najveći pothvat takve prirode proveden u posljednjih 20 godina, a samo u ovoj, za izvanrednu sanaciju kolničkog zastora lokalnih cesta osigurano je 36 milijuna kuna kroz proračun Županijske uprave zajedno s gradovima i općinama. Naime, stanje prometnica postalo je zabrinjavajuće – ceste su dotrajale, derutne i otežavaju prometovanje, dok su poneke županijske ceste još uvijek neasfaltirane.

U duhu rečenog, u Popovači je potpisan Ugovor o zajedničkom financiranju radova izvanrednog održavanja zastora lokalnih cesta na području Grada Popovače, a realizacijom istog, naselja Stružec, Moslavačka Slatina i Osekovo dobit će 2.700 metara saniranog kolničkog zastora. Potpisivanju Ugovora u Popovači, nazočio je i župan Ivo Žinić sa zamjenikom Romanom Rosavcem te je tom prilikom istaknuo:

– Grad Popovača prvi je grad koji je prihvatio ovaj model 50-50 posto zajedničkog financiranja i na taj način omogućili smo da određene županijske i lokalne ceste na području Grada Popovače budu modernizirane. Samostalno ni Županijska uprava za ceste ni Grad ne bi mogli ovo ostvariti, međutim zajedničkom suradnjom, ovaj model traje tri godine. Za nekoliko mjeseci imat ćemo dodatnih 2.7 kilometara dodatnih cesta.

U Popovači je također najavljen nastavak ove izvrsne suradnje, a u godinama koje slijede nadaju se sanirati većinu cesta na prostoru županije koje će podići razinu kvalitete prometovanja i povezati udaljena naselja.

Uskoro se očekuje i otvorenje nove prometnice u Donjoj Gračenici gdje se radovi na sanaciji privode kraju.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Popovača
Sisačko-moslavačka županija