195,7 milijuna kuna za kvalitetnije zbrinjavanje otpada

U Hotelu Korana Srakovčić u Karlovcu svečano je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za financiranje projekta Centar za gospodarenje otpadom Babina Gora. Riječ je o projektu vrijednom 195,7 milijuna kuna, a u spomenutom centru, uz Karlovačku te Ličko-senjsku dio svog otpada zbrinjavat će i Sisačko-moslavačka županija.

Ugovor su potpisali ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš te direktorica tvrtke Centar za gospodarenje otpadom Karlovačke županije KODOS d.o.o. Marija Tufeković. Svečanosti je nazočio i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, koji je tom prilikom poručio:

– Vjerujem da će ovo doprinijeti da naši građani imaju kvalitetno zbrinjavanje, a da i cijena neće biti puno veća nego sada. Svakako ono što je vrlo važno, okoliš i okolina bit će očuvaniji jer vjerujem da ćemo gospodariti s našim otpadom kako je to propisano i kako smo se svi zajedno dogovorili. Mi smo spremni obaviti sve što je potrebno u vrlo kratkom vremenu.

Aktualno
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija