18. siječnja u klupe se vraćaju učenici nižih razreda i maturanti

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs na današnjoj konferenciji za medije objavio je plan povratka učenika na nastavu u drugom polugodištu od ponedjeljka 18. siječnja

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs na današnjoj konferenciji za medije objavio je plan povratka učenika na nastavu u drugom polugodištu od ponedjeljka 18. siječnja.

-Generalni je stav da nastava za učenike osnovnih škola do 4. razreda počinje licem u lice, dakle oni idu u školu- kazao je Fuchs i dodao da isto vrijedi i za učenike 4. razreda srednjih škola, maturante, kako bi se bolje pripremili za državnu maturu.

-Oni će u školu kako ne bi bilo hendikepiranih u smislu stjecanja znanja uoči državne mature koja se provodi na cijelom teritoriju Hrvatske u isto vrijeme- poručio je, dodajući da će maturanti ići u školu po pojačanim epidemiološkim mjerama.

-To znači da će se moći održati dovoljno velika distanca između učenika u pojedinim razredima s obzirom na to da će ostali razredi u ovoj fazi biti online i s time mislimo da smo itekako smanjili mogući rizik od širenja epidemije i da početkom polugodišta nećemo narušiti optimističke trendove u incidenciji novozaraženih- rekao je Fuchs.