13. “Ars ograni sisciae” ponovno će okupiti poznata imena orguljaške scene

orgulje

Najavljen je 13. “Ars organi sisciae”, međunarodni orguljaški festival, koji se već tradicionalno organizira početkom svibnja.

Festival posljednjih 13 godina okuplja poznata domaća i inozemna imena opernih pjevača i orguljaša, a uz glazbeni, program uključuje i brojna kulturna i društvena događanja, poput izložbi i predstavljanja nosača zvuka.

“Ars organi sisciae” obišao je do sada mnoga veća i manja mjesta u Županiji, ali i okolici te se tako ove godine održava u Glini, Sisku, Petrinji, Selima, Martinskoj Vesi, Voloderu i Ivanić-Gradu.

Svojim hvaljenim programom, Festival se afirmirao kao jedan od vodećih orguljaških festivala u Republici Hrvatskoj, a Grad Sisak i župe Sisačke biskupije uvrstio na kartu elitne svjetske orguljaške scene.

U popularizaciji orguljaške glazbe te upoznavanja šire javnosti s njom, “Ars ograni sisciae” održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, te ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, kao i župana Sisačko-moslavačke županije Ive Žinića.

 

[media-credit name=”Grad Glina” align=”aligncenter” width=”960″][/media-credit]

Glina
Grad
Hrvatska
Kultura
Martinska Ves
Općina
Petrinja
Popovača
Sisačko-moslavačka županija
Sisak