Dodjela ugovora

Županiji više od pola milijuna eura za projekte lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim nacionalnim manjinama

Ugovori su podijeljeni korisnicima u Glini i Sunji, dok je Novskoj uručena odluka o odabiru područja na kojem će biti provedena komasacija poljoprivrednih površina
DSC_0894

Glinu su jučer posjetili potpredsjednik Vlade RH, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić i ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Boravak u Glini počeli su redovnim sastankom o obnovi privatnih i javnih zgrada na glinskom području s gradonačelnikom Ivanom Jankovićem i njegovim suradnicima u prostoru Hrvatskog doma.

U Hrvatskom domu, ministrica Marija Vučković dodijelila je ugovore o dodjeli sredstava za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina. Natječaj za financiranje projekata u 2023. godini bio je objavljen 9. kolovoza, a prijave su zaprimane do 18. rujna. Ukupno je zaprimljeno 1.200 prijava, a s područja Sisačko-moslavačke županije zaprimljene su ukupno 164 prijave.

Ministarstvo poljoprivrede dodijelilo je više od 4 milijuna eura za 500 malih poljoprivrednih gospodarstava. S područja Sisačko-moslavačke županije odlukom o dodjeli bespovratnih sredstava dodijeljena su sredstva za ukupno 56 korisnika s ukupnim iznosom potpore od preko 500 000 eura.

Ministri su potom obišli gradilište 4 nove višestambene zgrade u Glini za koje je u tijeku izvođenje infrastrukture te opremanje namještajem. U okviru OPKK projekta “Uklanjanje i izgradnja zamjenskih stambenih jedinica u vlasništvu RH na potresom pogođenim područjima” na području Sisačko-moslavačke županije gradi se 20 višestambenih zgrada s 308 stanova. Osam zgrada gradi se u Petrinji, sedam u Glini, dvije u Topuskom, dvije u Gvozdu i jedna u Dvoru. Izgradnja četiri višestambene zgrade s 52 stana u Glini počela je 20. srpnja 2022. godine. Radovi su u cijelosti završeni, a zgrade su preuzete 25. kolovoza ove godine te se useljenje prvih stanara očekuje uskoro. Radi se o tipskom projektu koji uključuje stanove veličina od garsonijere do četverosobnog stana, površine od 36 do 93 četvorna metra.

Ministri su obišli i gradilište na Športskom centru Banovac, a posjet Glini završen je obilaskom dviju lokacija na kojima su završene gradnje zamjenskih obiteljskih kuća.

Ministrica Vučković zatim je u prostoru općinske uprave u Sunji svečano uručila 18 ugovora o dodjeli sredstava za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina, dok je u Novskoj gradonačelnici Kušmiš uručila odluku o odabiru područja na kojem će biti provedena komasacija poljoprivrednih površina.

Glina
Novska
Ostalo
Sunja