Slava junacima!

Županija danas slavi svoje branitelje. Celjak: Omogućili su nam da živimo u miru i slobodi

Obilježavanje Dana hrvatskih branitelja nastavljeno je ispred Kulturno-povijesnog centra
viber_slika_2023-10-18_12-12-47-028

Obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije nastavljeno je ispred Kulturno-povijesnog centra Sisačko-moslavačke županije gdje je župan Ivan Celjak istaknuo kako danas s dubokim poštovanjem i zahvalnošću cijela županija slavi svoje branitelje koji su nam omogućili da živimo u miru i slobodi.

– Na današnji dan posebno smo ponosni na hrvatske branitelje, na Domovinski rat i stvaranje naše domovine, jer hrvatski branitelji omogućili su nam slobodu, neovisnost i samostalnost. Omogućili su da se naša djeca vrate na igrališta, da gradimo škole, vrtiće, bolnice, omogućili su nam miran život bez granata, bez ubijanja. Hrvatski branitelji su nam omogućili da danas budemo ljudi, da gradimo našu domovinu i živimo u slobodi i zato hrvatski branitelji – hvala vam za Domovinu!, rekao je župan Celjak.

Ravnatelj Kulturno-povijesnog centra SMŽ Ivica Valent govorio je o počecima otvorene agresije na Republiku Hrvatsku i hrabrom otporu naših branitelja te je podsjetio na teška stradavanja Sisačko-moslavačke županije u Domovinskom ratu.

Naš proslavljeni umjetnik Stephan Lupino predao je županu Celjaku još jedan nesebičan poklon za sve braniteljice i branitelje Sisačko-moslavačke županije. Riječ je o drvenom križu koji je napravljen od 120 godina starog brijesta s područja županije, a u obradi drveta sudjelovali su i učenici Strukovne škole Sisak.

Učenici OŠ Glina Tara Šantek i Ivano Princ, sa županom Celjakom, spustili su zastavu Republike Hrvatske s pročelja zgrade Kulturno-povijesnog centra SMŽ u znak zahvalnosti hrvatskim braniteljima u doprinosu stvaranja hrvatske države.

Uz branitelje i predstavnike braniteljskih udruga, obilježavanju Dana hrvatskih branitelja SMŽ ispred Kulturno-povijesnog centra prisustvovali su još i izaslanik predsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja Špiro Janović, izaslanik ministra obrane Branko Hrg, državni tajnik u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagoj Orlić te glavni inspektor u Ministarstvu obrane general Drago Matanović.

Događanja
Sisačko-moslavačka županija