Jodno lječilište dobiva nove objekte i sadržaje

Župan Celjak predstavio projekt obnove Jodnog lječilišta

Uz postojeće objekte Jodnog lječilišta u Sisku, koji su trenutačno u cjelovitoj obnovi, početkom iduće godine počet će izgradnja i nove zgrade čijim će se sadržajima ostvariti visoki rekreacijski i rehabilitacijski standardi
Sisak: Župan Celjak predstavio projekt obnove Jodnog lječilištaNikola Cutuk/PIXSELL

Kako je na konferenciji za novinare rekao sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, riječ je o objektu površine 5100 četvorna metra, koji će moći koristiti svi građani. Glavni projekt za novi objekt je gotov, do kraja godine će se ishoditi građevinska dozvola, a nakon toga će početi radovi.

-Nastavljamo s praksom da prilikom obnove objektima damo dodanu vrijednost, odnosno nove sadržaje. Osim kod obrazovnih, socijalnih i infrastrukturnih objekata, taj princip posebno je izražen i pri obnovi zdravstvenih objekata- rekao je Celjak.

U novoj zgradi wellness & spa centra, uz brojne ordinacije, nalazit će se veliki i mali zatvoreni bazen, teretana, višenamjenska dvorana, hidroterapijski bazeni, saune, sunčalište, ugostiteljski i smještajni sadržaji, a uz njega i vanjski bazeni. Kako je rekao Celjak, već se razmatra financijska konstrukcija projekta, ali do zastoja u njegovom ostvarenju neće doći, jer je Županija spremna da i sama financira izgradnju i opremanje novog objekta. Osim u rehabilitacijske svrhe, svi će objekti biti otvoreni i za ostale građane.

U planu je projekt ponovnog mogućeg korištenja nalazišta jodne termalne vode u medicinske svrhe, pa je najavljeno istraživanje kapaciteta izvora vode.

Postojeću zgradu Jodnog lječilišta izgradio je sisački industrijalac Petar Teslić 1932. godine, isključivo na temelju izvora jodne vode, čije je korištenje nakon Drugog svjetskog rata napušteno.

 

Događanja
Sisak