Radi se i gradi na svakom koraku

Župan Celjak obišao radove na području grada Petrinje

Za vrijeme boravka na petrinjskom području, župan Celjak i gradonačelnica Komes, o potrebama mještana u obnovi, razgovarali su sa stanovnicima Petrinje, Taborišta i Hrastovice
Župan Celjak obišao radove na području grada PetrinjeNikola Cutuk/PIXSELL

Prije otvorenja ambulante župan je sa suradnicima obišao i završne radove na više prometnica na petrinjskom području.

Kako je rekao Celjak, posebno je važna temeljita obnova petrinjske Ulice Otona Kučere duge 1,7 kilometara, s dva kolnička traka širine 6,5 metara s nogostupima širokim 1,5 metara, što je dalo novu vizuru gradu. Vrijednost radova je 1,6 milijuna eura. Također je rekonstruirana prometnica od Hrastovice do Ravnog Rašća, dužine 14 kilometara, te 800 metara prometnice u Taborištu.

U posljednje tri godine, bit će rekonstruirano ukupno 69 kilometara prometnica u vrijednosti 11 milijuna eura. Također su sanirana dva mosta i jedno klizište.

Zadovoljstvo uređenjem prometnica izrazila je i petrinjska gradonačelnica i saborska zastupnica Magdalena Komes, koja je napomenula da se, u koordinaciji sa Županijom, u obnovu prometnica uključio i Grad Petrinja sredstvima Fonda solidarnosti. Kako je napomenula, dogovoreno je kako će u budućnosti Županija rekonstruirati kolnički dio prometnica, a Grad nogostupe.

Za vrijeme boravka na petrinjskom području, župan Celjak i gradonačelnica Komes, o potrebama mještana u obnovi, razgovarali su sa stanovnicima Petrinje, Taborišta i Hrastovice.

Ostalo
Petrinja