ZLATO JE OSTALO SAMO SAN – Španjolska obranila naslov prvaka, Hrvatska junački pala

Rukometni san hrvatskih rukometaša zaustavljen je u nažalost u finalu. Jedino zlato koje nam je nedostajalo ostalo je i dalje samo san. U današnjem finalu u Tele 2 Areni u Stockholmu Španjolska je slavila s 22:20, obranivši tako naslov osvojen prije dvije godine u Zagrebu.

Bili su Kauboji blizu ostvarenja sna, no nažalost u završnici susreta španjolski su rukometaši bili s(p)retniji te su na kraju došli do pobjede. Nakon prvog dijela u kojem smo bili u minimalnom zaostatku (11:12), u nastavak susreta Španjolci ulaze puno bolje te u 36. minuti imaju najvećih +4 (16:12). Uspjeli su se hrvatski rukometaši iščupati iz te “crne” rupe te u 49. minuti doći do izjednačenja (18:18), da bi pet minuta kasnije i poveli (19:18).

Nažalost, tu kao da se stalo, te su u napetoj završnici Španjolci uspjeli slomiti otpor Hrvatske za veliko slavlje u Tele 2 Areni Stockholmu.

Pet pogodaka za Hrvatsku postigao je MVP ovogodišnjeg prvenstva Domagoj Duvnjak, dok su po tri pridodali Marino Marić, Igor Karačić i Luka Stepančić. Najbolji strijelac Španjolske bio je Gomez s pet pogodaka.