Akcija "Volim Sisak"

Zgrada u Ulici Ferde Hefelea dobila novi mural

Učenici OŠ Viktorovac, na inicijativu stanara, sa svojim su učiteljicama pripremili i izveli mural Volim Sisak kojim su danas oslikali zid na parkiralištu pored zgrade
Volim-Sisak-F-Hefelea-12-1024×683

Stanari žute zgrade u Ulici Ferde Hefelea 2-8 od danas će imati puno ljepše okruženje na parkiralištu ispred svoje zgrade jer ih je, na njihov poziv, posjetila akcija Volim Sisak. Učenici OŠ Viktorovac sa svojim su učiteljicama pripremili i izveli šareni i veseli mural Volim Sisak kojim su danas i oslikali zid na parkiralištu pored zgrade, a pridružila im se i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček sa suradnicima.

– Jako me raduje što je ova naša akcije zaživjela u našem gradu i što su nam se počeli javljati naši sugrađani s prijedlozima kako uljepšati i dodatno poboljšati nešto u njihovom kvartu. Ovo je odličan način da Siščani preuzmu inicijativu i svojim idejama i volonterskim doprinosom uz pomoć Grada, da učinimo naš Sisak još ljepšim, rekla je gradonačelnica nakon uspješne akcije Volim Sisak.

Stanari zgrade, zahvalni za novi mural, za učenike su pripremili peciva, kolače i sokove, a kako je jedna od susjeda rekla, fotografija ovako lijepe inicijative otišla je kao primjer dobre inicijative i u daleku Australiju. Današnju akciju inicirala je i sa susjedima koordinirala jedna od stanarki zgrade Ivana Bunjevac.

– Pročitali smo da se pripremaju akcije Volim Sisak, napisali smo mejl i ugodno nas je iznenadilo što je vrlo brzo stigao odgovor i prijedlog rješenja našeg problema bezličnog zida na parkingu. Zahvalni smo Gradu što nas je akcija Volim Sisak posjetila jer sad će biti puno vedrije u našem susjedstvu, kazala je gospođa Ivana.

Akcija Volim Sisak ide dalje, a poziv Siščanima da se obrate svojim prijedlozima i dalje stoji. Svoje ideje možete slati na e-mail adresu [email protected].

Događanja
Sisak