Najbolji ulaz u sezonu ikad

Ženska ekipa ŠSK HVIDR-a otvorila sezonu novim ekipnim rekordom

Ove godine ne prijeti borba za opstanak
Zoja Šaban Solin 04.11.2023.

Prošlog vikenda počela je sezona 2023./2024. u streljaštvu. Petnaestu sezonu zaredom ŠSK HVIDR-a Sisak ima predstavnice u društvu najboljih klubova Hrvatske. Ove sezone za žensku ekipu nastupaju Tea Ilijević, Zoja Šaban i Lorena Kušan. Iako je ekipa u istom sastavu prošlu sezonu bila na rubu ispadanja, kvalitetni treninzi, a i godina iskustva više dovela je do buma u prvom kolu. Naime, osvajanjem 4. mjesta u kolu cure su upisale najbolji ulaz u sezonu ikad, a i novi ekipni rekord je napokon prešao magičnu granicu od 1800 krugova. Točno 1804,1 krug je novi klupski rekord koji je za 22,4 kruga veći od starog.

Pojedinačno je također pao jedan rekord. Tea Ilijević pogodila je 615,5 i tim rezultatom osvojila odlično 6. mjesto u kolu, a svoj službeni rekord podigla za tri kruga. Nešto lošije gađala je Zoja Šaban koja je pogodila 596,6 krugova što joj je bilo dovoljno za 21. mjesto, dok je Lorena Kušan pogodila 592 kruga i smjestila se na 25 mjesto.

Dan kasnije djevojke su gađale međunarodni turnir “SALONA DC OPEN” u istoj streljani. U konkurenciji 11 zemalja koje su uglavnom predstavljali reprezentativci tih zemalja, djevojke su se dobro snašle. Pogotovo Zoja Šaban koja je taj dan podigla svoj najjači rezultat na 606,1 krug. Tea Ilijević pogodila je 613,5, a jedino je Lorena Kušan kao najneiskusnija podlegla atmosferi i pogodila relativno skromnih 587 krugova. Svejedno, djevojke su u dva dana pokazale da im ove godine ne prijeti borba za opstanak.

U Karlovcu je muška ekipa u sastavu Marko Dragosavac, Tomislav Perak i Danijel Harcet gađali 1. kolo 2. lige, ali nisu bili ni blizu uspješni kao ženska ekipa. Iz sivila jedino iskače mladi Dragosavac koji je pogodio 588,8 krugova. Tomislav Perak pogodio je 563,8, dok je Harcet pogodio 542,5 krugova. Ekipno jako skromnih 1695,1 krug. Pojedinačno je gađala Tara Branković i pogodila 570,1 krug.

Sisak
Sport