Vodeća zdravstvena ustanova u županiji

Zdravstvena ustanova Zrinus iz Petrinje obilježila 20 godina postojanja

Na svečanosti su podijeljene povelje za dugogodišnji rad u ustanovi te povelje za uspješnu suradnju Zrinusa s drugim ustanovama
1

Prigodnom svečanosti, održanoj u Hotelu Panonija u Sisku pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije i Hrvatske komore medicinskih sestara, zdravstvena ustanova Zrinus iz Petrinje obilježila je 20 godina rada.

Značajnu obljetnicu svim djelatnicima ove ustanove čestitao je župan Ivan Celjak. Tom je prilikom podsjetio kako Sisačko-moslavačka županija obnavlja brojne objekte u području zdravstva koji će, nakon obnove, biti opremljeni najmodernijom opremom čija vrijednost iznosi 7,8 milijuna eura.

– Mi znamo koliko vrijedi naše medicinsko i nemedicinsko osoblje i to je stručni i intelektualni kapital na kojem gradimo naš zdravstveni sustav. Sisačko-moslavačka županija osigurat će najbolje uvjete za pružanje zdravstvenih usluga u Republici Hrvatskoj. Imat ćemo potpuno nove zgrade s najmodernijom opremom. Našem medicinskom osoblju želimo osigurati najbolje uvjete za rad i siguran sam da ćemo imati najbolje i najmodernije bolnice i najmodernije domove zdravlja u Hrvatskoj uz najbolje i najkvalitetnije osoblje, rekao je župan Celjak.

Ravnatelj ustanove Zrinus Petar Ćosić rekao je kako je ustanova s 20 zaposlenih vodeća ustanova toga tipa u Sisačko-moslavačkoj županiji koja je prisutna na gotovo 70 posto područja cijele županije.

– U izazovnim vremenima dobro educirano osoblje nesebičnim zalaganjem i požrtvovnim radom na terenu dalo je veliki doprinos, provodeći veliku ideju pomaganja ljudima u zdravstvenoj potrebi i u najudaljenijim područjima, rekao je Ćosić.

Ustanova Zrinus pripremila je povelje za dugogodišnji rad u ustanovi te povelje za uspješnu suradnju Zrinusa s drugim ustanovama koje je na svečanosti uručio župan Ivan Celjak. Povelje za dugogodišnji rad u ustanovi uručene su Ivani Prečanica, Marici Ćosić i Petru Ćosiću, a nagrada za životno djelo za razvoj i promicanje djelatnosti zdravstvene njege u kući uručena je prvostupnici sestrinstva Ireni Barukčić. Dodijeljene su i povelje za dugogodišnju uspješnu suradnji u razvitku ustanove Zrinus Anki Podrug-Pejaković, dr. med., Slavku Vlašiću, dr. med., Tatjani Vrga, dr. med., spec. fizikalne medicine i voditeljici Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Opće bolnice „dr. Ivo Pedišić“ Sisak te Pavi Ćorluki, predsjedniku Udruge zdravstvene njege, rehabilitacije i socijalne skrbi HUP-a.

Događanja
Petrinja