"Dva u jedan" festival

Završio treći Petrinjski ulični festival i Banovina gastro fest

Festival je imao i humanitarnu notu te su tako prikupljena sredstva namijenjena Društvu naša djeca Petrinja
IMG-20240608-WA0007Grad Petrinja

Na Trgu Matice hrvatske u Petrinji održan je treći po redu Petrinjski ulični festival – PUF koji je ove godine spojen s Banovina gastro festom. Organizatori su Turistička zajednica grada Petrinje i Udruženje obrtnika Petrinja, Glina, Topusko.

Festival je otvorila gradonačelnica Magdalena Komes, istaknuvši:

– Veseli me što je što smo ove godine organizirali ‘dva u jedan’ festival, dakle našu manifestaciju Petrinjski ulični festival i Banovina gastro fest koji su se sjajno uklopili u jednu jedinstvenu priču na odličnoj lokaciji uz zelenilo, uz glazbu i uz bogatstvo raznih sadržaja za sve, od najmlađih do najstarijih.

Gradonačelnica je zahvalila Turističkoj zajednici grada Petrinje i Udruženju obrtnika Petrinja, Glina, Topusko na organizaciji manifestacije s bogatim programom za sve uzraste, ali i obrtnicima iz raznih krajeva Hrvatske koji su došli u Petrinju i ponudili bogatstvo okusa cijele Hrvatske.

O bogatom programu više je kazala direktorica TZGP Kristina Suppe, također pojasnivši kako su ove godine spojena dva festivala. Pojasnila je kako je Petrinjski ulični festival namijenjen prije svega najmlađim sugrađanima budući da se primijetio dobar odaziv obitelji s djecom nižeg uzrasta na različite manifestacije. Osim bogatog programa za djecu (koji je, između ostaloga uključivao napuhance, slikanje na pjeni, crtanje na ulici, tattoo za djecu, štulare, radionice za djecu, maskote iz crtića, žonglere, vatreni show, program s čunjevima i lopticama), sve okupljene dočekala je i ugostiteljska i gastronomska ponuda, kao i štandovi lokalnih OPG-ovaca. Dodala je kako će se uz mnogobrojne aktivnosti PUF-a, u sklopu Banovina gastro festivala mnogo kuhati, a ponuđene delicije posjetitelji će moći kušati uz simboličnu donaciju. Naime, festival ima i humanitarnu notu te su tako prikupljena sredstva namijenjena Društvu naša djeca Petrinja.

Predsjednica Udruženja obrtnika Petrinja, Glina, Topusko Snježana Prpić pojasnila je kako na ovom, trećem po redu Gastro festu Banovina sudjeluje 21 udruženje iz različitih dijelova Hrvatske koje će pripremati tradicionalna jela njihovog kraja. Istaknula je jednu novinu na ovogodišnjem festivalu. Naime, pojasnila je kako su organizirali jedan štand na kojem će strani radnici koji su trenutno na radu u Petrinji ponuditi specijalitete iz svojih krajeva.

Vlatka Pavičić Šimić, predsjednica Ceha frizera i kozmetičara Petrinja, Glina, Topusko kazala je kako je ceh pripremio vrijedne tombole te pozvala građane na sudjelovanje jer su sredstva namijenjena Društvu naša djeca Petrinja.

Događanja
Petrinja