Radi se punom parom

Završila obnova Frankopanske ulice u Sisku

Već sljedeći tjedan kreće uređenje Rimske ulice
2-1-1024×683

U tijeku je završna faza radova na sanaciji Frankopanske ulice koju je danas obišla gradonačelnica Kristina Ikić Baniček sa suradnicima i direktorom tvrtke Ceste Sisak d.o.o., jedna od izvoditelja sanacije prometnica na području grada Siska. Izvođač radova Ceste Sisak je usprkos izuzetno nepogodnim vremenskim prilikama tijekom svibnja, uspješno priveo kraju sanaciju Ulice Ivana Kukuljevića Sakcinskog te prvog dijela Ulice kralja Tomislava, u kojoj trenutno traju radovi na sanaciji drugog dijela, a uskoro će krenuti i radovi u Rimskoj ulici za koju se očekuje rok izvedbe do polovine lipnja.

Gradonačelnica je izrazila zadovoljstvo što su radovi u Frankopanskoj ulici pri kraju i što će se, prema očekivanim rokovima, već sljedeći tjedan krenuti u uređenje Rimske ulice. Također, izrazila je zadovoljstvo brzinom i kvalitetom izvedenih radova s obzirom na vrlo kratke rokove.

– Drago mi je što smo na nadmetanju dobili više nego kvalificiranog i sposobnog izvođača radova koji ima, ne samo dovoljno kapaciteta za izvođenje radova, nego i potrebno iskustvo u ovakvim projektima. Budući da su zaista kratki rokovi, jer smo kasno dobili odobrenje od Ministarstva prometa za pokretanje radova, i s obzirom na krajnji rok za dovršetak radova do 30. lipnja za Fond solidarnosti, prezadovoljni smo što će se prometnice u centru grada sanirati za 1,8 milijuna eura i što ćemo već sljedeći tjedan krenuti u sanaciju prometa u Sisku Novom, a to su Vinogradska ulica te Ulica Andrije Hebranga u Capragu vrijedne 700 tisuća eura. Drago mi je da projekti obnove i projekti rekonstrukcije prometnica idu dobro i optimistična sam u pogledu svih ostalih projekata obnove koji su u tijeku. Izvođač je brz i efikasan. Zahvaljujem stanovnicima u centru grada i svim građanima koji svakodnevno putuju prometnicama u centru na strpljenju, međutim, ne postoji drugi način da se prometnica sanira, nego tako da se zatvori i kompletno rekonstruira. Sigurna sam da će svi biti zadovoljni rezultatom. Radimo najbrže što možemo.

Događanja
Sisak