Simbol petrinjskog parka

Završava se obnova petrinjskog Glazbenog paviljona

Radovi gotovi početkom prosinca
IMG_20231026_115524_resized_20231026_023138002Grad Petrinja

Kako bi se upoznala s tijekom izvođenja radova sanacije na Glazbenom paviljonu, gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes, u pratnji pročelnika Ivana Begića i Vere Kaurin iz Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalne djelatnosti, obišla je danas Šetalište Josipa Jurja Strossmayera.

Na simbolu petrinjskog parka, Glazbenom paviljonu, u tijeku je 2. faza sanacije i obnove paviljonske građevine. Izvođač radova je FERRUM obrt za restauraciju, popravak i održavanje predmeta od metala. Ukupna vrijednost radova sanacije i obnove paviljona je 246.814,45 eura, od čega Ministarstvo kulture i medija sufinancira 79.633,68 eura, a Grad Petrinja 167.180,77 eura.

– Mi u Gradskoj upravi zaista se veselimo okončanju radova na Glazbenom paviljonu, znam da je veliki interes oko izvođenja radova i kod naših Petrinjki i Petrinjaca. Paviljon je središnji do našeg parka i mjesto gdje se odvijaju brojne manifestacije. Veselimo se što će paviljon uskoro ući u ponovnu uporabu i što će se u njemu ponovno moći odvijati manifestacije, počevši od Adventa pa mnogih drugih događaja, naročito glazbenih. Ne volim govoriti o rokovima jer su okolnosti takve kakve jesu i već sam nekoliko puta istaknula da je nezahvalno iznositi rokove, ali od strane izvođača radova sanacije Glazbenog paviljona obećano nam je da će on biti gotov početkom prosinca, rekla je prilikom obilaska gradonačelnica Komes te naglasila kako Grad Petrinja, pomoću sredstava iz državnog proračuna i fondova EU, ima u vidu i sanaciju Petrinjske vremenjače i rekonstrukciju fontane jer fontana, nažalost, ima određene nedostatke zbog kojih ne može biti puštena u uporabu.

– Na radost naših najmlađih, ali i nas starijih, dat ćemo sve od sebe kako bismo dodatno uredili ovaj naš prekrasni park i kako bi doživljaj boravka u njemu bio potpun, rekla je gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes.

Ostalo
Petrinja