JVP Petrinja

Zapovjednik Zvonimir Ljubičić odlikovan Redom hrvatskog pletera

Ljubičiću je prijam organizirala i gradonačelnica Magdalena Komes
DSC_0022-1024×683Grad Petrinja

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes održala je prijam za zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe grada Petrinje Zvonimira Ljubičića nakon što je nedavno odlikovan Redom hrvatskog pletera od strane predsjednika Republike Zorana Milanovića.

Podsjetimo, predsjednik Milanović je 2. svibnja na svečanom prijamu za predstavnike Hrvatske vatrogasne zajednice u povodu Međunarodnog dana vatrogasaca zaslužnim hrvatskim vatrogascima dodijelio i odlikovanja, a među njima je bio i zapovjednik Ljubičić. Gradonačelnica je i ovom prilikom čestitala zapovjedniku Ljubičiću na dodijeljenom priznanju istaknuvši kako je ponosna gradonačelnica, kako na zapovjednika tako i na sve druge vatrogasce s petrinjskog područja, ali i cijelog područja RH.

– Mi smo prepoznali Zvoninu vrijednost i angažman ne samo onda poslije potresa, nego znamo svi za njega i općenito u svim okolnostima koje zahtijevaju angažman vatrogasaca. Uvijek se pokazao kao prvi među jednakima, a zbog njegove skromnosti, ova nagrada koju je primio, ali i prethodna nagrada Grada dobiva još veću vrijednost, istaknula je gradonačelnica.

Ljubičić je zahvalio gradonačelnici na prijamu te je također podsjetio kako mu je Grad Petrinja još prošle godine dodijelio Nagradu Grada Petrinje na čemu se i ovaj puta zahvaljujem. Pojasnio je kako ga je za ovu nagradu predsjednika Republike predložila Vatrogasna zajednica Grada Petrinje.

– Ovu nagradu dijelim sa svim djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe grada Petrinje i sa svim vatrogascima grada Petrinje, kao i sa svim vatrogascima Republike Hrvatske i sa svojim kolegom zamjenikom zapovjednika JVP Grada Rijeke Dariom Gaušem. Njega želim posebno istaknuti koji nam je u potresnim danima došao u pomoć, vodio sve ekipe i stvarno odradio lavovski posao, kazao je Ljubičić.

Događanja
Petrinja