Ulaganje vrijedno 100.000 eura

Započinje rekonstrukcija Kolodvorske ulice u naselju Pešćenica

Cesta se proširuje što će znatno povećati sigurnost svih sudionika u prometu
smz_image_2024-04-11_14-39-09-467

Župan Ivan Celjak u zgradi Općine Lekenik nazočio je potpisivanju ugovora o zajedničkom financiranju radova izvanrednog održavanja županijske ceste 3292. Riječ je o Kolodvorskoj ulici u naselju Pešćenica na području općine Lekenik.

Sporazum su potpisali načelnik Općine Lekenik Ivica Perović i ravnatelj Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije  Stipo Šapina.

– Riječ je o nastavku provjereno učinkovitog modela sufinanciranja rekonstrukcije županijskih i lokalnih cesta po modelu 50:50. Nastavljamo s potpisivanjem sporazuma u cilju sufinanciranja rekonstrukcije cesta na području naše županije s našim načelnicima i gradonačelnicima, rekao je župan Celjak.

Radovi izvanrednog održavanja Kolodvorske ulice u Pešćenici

Sporazumom koji je jučer potpisan u Lekeniku, sufinancirat će se radovi izvanrednog održavanja ceste u Kolodvorskoj ulici u Pešćenici.

– Ta je cesta značajna za stanovnike Pešćenice, s obzirom na promet koji se odvija tom dionicom. Ono što je važno je da se cesta proširuje, što znači još veću sigurnost za sve sudionike prometa. Vrijednost radova je oko 100.000 eura, duljina je oko 1.600 metara, a današnji posjet Lekeniku koristimo za provjeru radova na izgradnji ceste u Orlekoviću, duljine 4,2 kilometra, a vrijednost radova iznosi oko 3,3 milijuna eura. Cesta u Orlekoviću vrlo je važna jer povezuje dvije općine, isto tako i dvije županije, a ujedno spajamo i Sisačku biskupiju. Upravo smo za tu cestu imali mnoge upite od naših sugrađana i zaista smo vrlo zadovoljni što ćemo dovršiti, naravno u suradnji s Hrvatskim cestama, ovu dionicu do kraja ove godine, istaknuo je župan Celjak.

U razdoblju od 2021. do 2023. godine na području općine Lekenik sanirane su ukupno 3 dionice cesta u duljini od 3.150 metara, ukupne vrijednosti više od 200.000 eura.

Načelnik Perović ovom je prigodom izvijestio javnost o najnovijim informacijama vezanim uz dovršetak izgradnje autoceste.

– Jučer smo dobili informaciju, dobivena je građevinska dozvola za izgradnju novog čvora izlaza s autoceste u Lekeniku. Tako da ove godine očekujemo početak tih radova, s rotorom na državnoj cesti D 30, a i na samom izlazu s autoceste, rekao je Perović.

Lekenik
Ostalo