I službeno je dodijeljen ugovor

Zagrebačka županija sa 645 tisuća eura pomaže obnovu crkve NBDM

Trenutno ne zvone zvona s naše crkve, no veselimo se tome što ćemo ih uskoro opet čuti, jer to je poziv na molitvu- istaknuo je velečasni Norbert Ivan Koprivec
DSC_2814

Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec uručio je gotovo 645 tisuća eura vrijedan ugovor župniku Norbertu Ivanu Koprivecu za konstruktivnu obnovu crkve Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici.

-Radujem se što je došao i taj trenutak kojim krećemo u obnovu zvonika naše crkve. Trenutno ne zvone zvona s naše crkve, no veselimo se tome što ćemo ih uskoro opet čuti, jer to je poziv na molitvu- istaknuo je velečasni Norbert Ivan Koprivec, koji je kazao kako se zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture, zvonik odmah nakon potresa zaštitio od daljnjeg mogućeg oštećenja.

-Radujem sa sa svih 4400 obitelji koje gravitiraju ovoj župnoj zajednici. Svi zajedno bit ćemo sretni kada crkva bude u potpunosti obnovljena. Upravo tu radost, nedavno su doživjeli žitelji Kravarskog, kada je tamo blagoslovljena nova crkva- kazao je zamjenik župana Ervin Kolarec, zahvalivši se Vladi što je oslobodila decentralizirana sredstva za tu namjenu, kao i Gradu Velikoj Gorici.

Primopredaju ugovora nazočio je i gradonačelnik Krešimir Ačkar, sa svojim zamjenikom Nevenom Karasom.

-Hvala Zagrebačkoj županiji i Vladi Republike Hrvatske na doznačavanju ovih sredstva za našu “velikogoričku katedralu”, koja znači jako puno za sve naše vjernike- poručio je Ačkar.

 

Događanja
Regija