Poništena izborna skupština

VZG Popovače ostala bez vodstva, Mišković sazvao sastanak s vatrogascima

Novi termin održavanja izvanredne izborne skupštine je 19. travnja
sastanak-dvd-vzogp

Gradonačelnik Josip Mišković sazvao je jučer sastanak s predsjednicima i zapovjednicima dobrovoljnih vatrogasnih društava te vodstvom gradske Vatrogasne zajednice. Tom prilikom pozvao je okupljene na suradnju u cilju rješavanja problema nastalih uslijed poništenja nedavno održane izborne skupštine.

Zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Vlado Zajec izvijestio je predstavnike društava o postupku provedbe javnog natječaja za izbor zapovjednika, kao i o smjernicama daljnjih aktivnosti dobivenima od strane tajnika Županijske vatrogasne zajednice i savjetnice za udruge iz UO za opću upravu Sisačko-moslavačke županije.

– Moramo naglasiti da nakon poništenja izborne skupštine VZ-a nije ni u kojem pogledu narušena operativna spremnost zajednice, ali se zbog neusvajanja financijskog plana i neovlaštenosti vodstva javljaju određeni problemi stožernim društvima koji se tiču isplate sredstava.

Tajnik Vatrogasne zajednice Dražen Kocet izvijestio je sudionike sastanka o jučer zaprimljenom rješenju Upravnog nadzora kojim je pravna služba Hrvatske vatrogasne zajednice potvrdila da u Statutu zajednice nisu nađene nepravilnosti, odnosno da je isti u skladu s važećim zakonskim propisima.

Na sastanku je kao termin održavanja izvanredne izborne skupštine na kojoj će se birati novi predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice definiran 19. travnja.

Aktualno
Popovača