Crkveni god

Voloder slavi blagdan svetog Antuna Padovanskog

Nakon jučerašnje procesije, misnog slavlja i druženja vjernika, proslava se nastavlja danas u prostoru Vinskog dvora uz TS Šegrti
antunovo2024

Voloderska Župa sv. Antuna Padovanskog jučer je proslavila blagdan svog zaštitnika. Središnje svečano misno slavlje, u 11 sati u župnoj crkvi, predslavio je don Damir Stojić, svećenik salezijanac. Uoči svete mise održana je procesija od župne kuće do crkve. Večernju svetu misu u 18 sati predvodio je bivši župnik, vlč. Nikola Majcen.

Na proslavi blagdana sv. Antuna, “sveca svega svijeta”, u voloderskoj crkvi okupili su se brojni župljani i ostali hodočasnici s ovog, ali i šireg moslavačkog područja, a srdačnu zahvalu uputio im je domaći župnik Marijan Štingl.

Među brojnim okupljenim vjernicima, svetkovini je u ime Grada Popovače nazočio gradonačelnik Josip Mišković sa zamjenikom Lovrom Miklaužićem i drugim suradnicima.

Nakon misnog slavlja sudionici su nastavili zajedništvo uz osvježenje pripremljeno u Pučkom domu. Proslava Antunova u Voloderu nastavlja se i danas, 14. lipnja s početkom u 21 sat, u prostoru Vinskog dvora uz TS Šegrti.

Događanja
Popovača