Akcija spašavanja

VIDEO: U poplavljenoj šumi nedaleko Novske spašeno 28 migranata

Među spašenima bile su dvije žene i jedno dijete
1ATJ Lučko/PU sisačko-moslavačka

Policijski službenici Postaje granične policije Novska s ispostavom Jasenovac tijekom jučerašnjeg dana zaprimili su dojavu da se na poplavljenom šumskom predjelu na području Novske, nalaze osobe kojima je potrebna pomoć.

Kako se radilo o nepristupačnom terenu i poplavljenom području angažirani su pripadnici ATJ Lučko koji su detaljno helikopterom pretraživali teren iz zraka s ciljem lociranja osoba. Nakon lociranja, policijski službenici spustili su se među strane državljane i krenuli u akciju spašavanja osoba koristeći čamac Interventne jedinice policije. Angažirani su i pripadnici HGSS-a koji su s policijskim službenicima, nakon nekoliko sati rada, prevezli promrzle osobe s poplavljenog područja na suho i sigurno.

Pružena im je liječnička pomoć te su dovedeni u službene prostorije nadležne policijske postaje gdje su im policijski službenici osigurali tople napitke i hranu. Utvrđeno je da se radi o 28 stranih državljana (2 žene, 1 dijete i 25 muškaraca), koji su nezakonito prešli državnu granicu i ušli u Republiku Hrvatsku.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad sukladno zakonskim odredbama.

Crna kronika
Novska